Annonce
Navne

Konservativ comeback-kanin fylder 50

Pape er kristen og er kendt som en lun politiker med frisindet humor, men også som et følelsesmenneske med temperament, som han siger, at han har lært at tøjle. Arkivfoto: Philip Davali/Scanpix
Han var ukendt blandt vælgerne og havde intet netværk på Borgen, men vendte et parti i krise til muligt statsministerparti. Søren Pape Poulsen fylder 50 år

50: På årets sidste dag fylder Søren Pape Poulsen 50 år.

Og mens andre kan bruge nytåret på at se frem, kan han på sin fødselsdag se tilbage på sin karriere, hvor han har modbevist alle kritikerne.

Han var et ukendt tredjevalg og en kanin op af hatten, da han blev ny partiformand for De Konservative. Men han har vist sig at være en konservativ comeback-kanin.

Annonce

Pape er adoptivbarn, opvokset på en lille gård ved Bjerringbro ved Viborg og gift med en dominikansk mand. Dermed lå det ikke ligefor, at Pape skulle være frontmand for det konservative folkeparti.

Kort efter at han tog over i 2014, fik De Konservative seks mandater, og nu står partiet til omkring fem gange så meget ifølge meningsmålinger.

Nogle spekulerer ligefrem i, om han en dag vil stå i spidsen for oppositionen i stedet for Venstre, som han har nappet flere folketingsmedlemmer fra.

Selv om han er landmandssøn, kan han ikke slå et søm i et bræt, så han kom i lære som kontorassistent med speciale i shipping hos Grundfos.

Siden afbrød han et lærerstudium for at blive speditør, inden han igen fik lyst til at undervise og blev afholdt klasselærer i Bjerringbro.

Ved kommunalvalget i 2009 fik han tredjeflest stemmer og blev borgmester efter et politisk drama. De færreste viborgensere har glemt, hvordan det lille parti nappede posten foran både Socialdemokratiet og Venstre.

Han blev en populær borgmester i Viborg fra 2010, men var ukendt på den landspolitiske scene og skulle skabe sig et navn hos Gud, konge og vælgerne i fædrelandet, da han blev formand for partiet fem år senere.

Landsscenen skabte fornyet fokus på hans seksualitet og en ulovlig sponsoraftale af Viborg FF via det kommunale energiselskab.

Han havde intet netværk på Borgen, men er lykkedes med at genskabe De Konservative og har brandet det som det grønne parti i blå blok.

Det var ikke kun partibogen, der var grøn. Men med en stram retspolitik, fastfrysning af grundskylden og flere midler til forsvaret kombineret med en lun og frisindet humor er han i dag ikke længere ukendt blandt vælgerne.

Han havde intet netværk på Borgen, men er lykkedes med at genskabe De Konservative og har brandet det som det grønne parti i blå blok.

Det blev ikke mindst understreget, da partiet var skyld i Eva Kjer Hansens afgang som miljø- og fødevareminister efter sagen om landbrugspakken.

Siden fik han rettet op på forholdet til Venstre og fik i 2016 sin drømmepost som justitsminister, selv om han havde afvist at gå i regeringen, fordi De Konservative havde haft det værste valg i 100 år.

Han valgte derudover snedigt posterne som erhvervsminister samt børne- og socialminister, som skabte en god platform for partiets mærkesager.

Hvis han hellere vil bruge sin fødselsdag på at se frem, kan han glæde sig over udsigten til et mere end godkendt valg.

Annonce
Sport For abonnenter

Topscorer og matematikgeniet Mirsad havde regnet det hele ud: - Jeg havde læst lidt på vinden og skruede den op i hjørnet for at fjerne spindelvævet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland: Hus på Jegindø solgt for 210.000 kroner

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Annonce