Annonce
Ulfborg/Vemb

Naturstyrelsen stopper udlicitering af skovarbejdere

Miljøminister Lea Wermelin (S) har besluttet at stoppe en udlicitering, som ville betyde, at 30 skovarbejdere skulle skifte fra Naturstyrelsen til en privat entreprenør. Arkivfoto: Morten Stricker.
Miljøminister Lea Wermelin (S) har besluttet at sætte en stopper for at udlicitere en større del af Naturstyrelsens skovarbejde frem mod 2021.

Ulfborg: Miljøminister Lea Wermelin (S) har stoppet den tidligere regerings beslutning om at udlicitere en større del af statens skovarbejde, hvor cirka 30 skovarbejdere skulle skifte arbejdsgiver fra Naturstyrelsen til en privat entreprenør.

Opgaverne omfatter blandt andet fældning træer, nyplantning og opsætning af hegn. De ansatte skovarbejdere, der stod til udlicitering, har lokalt kendskab til skovene.

- Jeg har besluttet at stoppe den ideologiske udlicitering af vores skovdrift, fordi jeg ikke vil være med til at udlicitere dele af naturplejen alene af politiske grunde. Opgaven løses i dag med god kvalitet af Naturstyrelsens medarbejdere, og jeg ser ingen grund til, at vi fra politisk hold skal tvinge dem til at skifte arbejdsgiver, siger miljøministeren Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

- Man skal stoppe med at tro, at man kan få det hele for den halve pris, tilføjer hun.

Beslutningen om udliciteringen blev truffet i marts 2018.

Opgaver og tre tilhørende medarbejdere er allerede udliciteret og overdraget til private aktører, og det bliver ikke ændret.

Naturstyrelsen har cirka 670 medarbejdere, og heraf er 200 skov- og naturteknikere, som har opgaver omkring skovdrift, friluftsliv og naturpleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];