Annonce
Ulfborg/Vemb

Naturstyrelsen stopper udlicitering af skovarbejdere

Miljøminister Lea Wermelin (S) har besluttet at stoppe en udlicitering, som ville betyde, at 30 skovarbejdere skulle skifte fra Naturstyrelsen til en privat entreprenør. Arkivfoto: Morten Stricker.
Miljøminister Lea Wermelin (S) har besluttet at sætte en stopper for at udlicitere en større del af Naturstyrelsens skovarbejde frem mod 2021.

Ulfborg: Miljøminister Lea Wermelin (S) har stoppet den tidligere regerings beslutning om at udlicitere en større del af statens skovarbejde, hvor cirka 30 skovarbejdere skulle skifte arbejdsgiver fra Naturstyrelsen til en privat entreprenør.

Opgaverne omfatter blandt andet fældning træer, nyplantning og opsætning af hegn. De ansatte skovarbejdere, der stod til udlicitering, har lokalt kendskab til skovene.

- Jeg har besluttet at stoppe den ideologiske udlicitering af vores skovdrift, fordi jeg ikke vil være med til at udlicitere dele af naturplejen alene af politiske grunde. Opgaven løses i dag med god kvalitet af Naturstyrelsens medarbejdere, og jeg ser ingen grund til, at vi fra politisk hold skal tvinge dem til at skifte arbejdsgiver, siger miljøministeren Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

- Man skal stoppe med at tro, at man kan få det hele for den halve pris, tilføjer hun.

Beslutningen om udliciteringen blev truffet i marts 2018.

Opgaver og tre tilhørende medarbejdere er allerede udliciteret og overdraget til private aktører, og det bliver ikke ændret.

Naturstyrelsen har cirka 670 medarbejdere, og heraf er 200 skov- og naturteknikere, som har opgaver omkring skovdrift, friluftsliv og naturpleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce