Annonce
Lemvig

Naturpark får udstillingslokale i nedlagt skole

Gavlenden på den gamle aula, som den vil tage sig ud, når byggeriet er overstået. Illustration: Lemvig Kommune
Den tidligere aula ved Bøvling Skole bliver bygget om og vil blandt andet rumme udstilling, der fortæller om Naturpark Nissum Fjord
Annonce

Bøvlingbjerg: Det første udstillingssted, der skal fortælle om Naturpark Nissum Fjord, ser ud til at være på vej. I hvert fald skal teknik- og miljøudvalget på mandag tage stilling til, om der skal indrettes udstilling i den gamle aula ved den nedlagte Bøvling Skole. Det kommer i givet fald til at ske som et led i områdefornyelsen i Bøvlingbjerg, der har stået på gennem flere år.

Områdefornyelsen er sket i tre etaper. Torvet ved brugsen blev indviet i 2015, og den såkaldte Generationernes plads i 2017. Tredje og sidste etape er den gamle aula og de omkringliggende arealer, der har været skiftende planer for. Blandt andet opstod der på et tidspunkt et ønske om at lave kontorlokaler i den gamle aula, og derfor blev områdefornyelsen sat på pause. Planerne er imidlertid opgivet, og derfor bliver tredje etape nu taget op på ny.

Den tomme aula ejes fortsat af Lemvig Kommune, og derfor skal en del af huset nu brugt som et formidlingscenter for Naturparken, men der bliver også plads til andre ting. Blandt andet skal der indrettes aktivitetsrum med grejbank samt toiletter. I udstillingsområdet skal der desuden isættes et stort, rundt vindue for at skabe en synlig forbindelse mellem udstillingen og det udendørs anlæg.

Planen er nemlig også, at der skal laves en aktivitetsplads med et naturtema. Det bliver en stor lavning udformet som Nissum Fjord. Her skal der være platforme, der markerer de ni, små fjordhavne. Jorden, der bliver i overskud, skal anvendes til et område med bakker og beplantning som i Husby Klitplantage. Desuden skal der laves en sti, der forbinder området med Generationernes Plads, der ligger ved siden af. Projekt er allerede sendt i udbud, og licitationsresultatet vil være kendt, når teknik- og miljøudvalget samles på mandag.

Hvis budgettet kan holdes og politikerne giver grønt lys for hele projektet, kan anlægsarbejdet sættes i gang allerede i starten af januar og stå færdig til februar. Det hele ventes at koste omkring en million kroner, hvor af 400.000 kroner skal anvendes på ombygningen - resten bruges på det nye natur-aktivitetsområde udenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce