Annonce
Lemvig

Naturpark får udstillingslokale i nedlagt skole

Gavlenden på den gamle aula, som den vil tage sig ud, når byggeriet er overstået. Illustration: Lemvig Kommune
Den tidligere aula ved Bøvling Skole bliver bygget om og vil blandt andet rumme udstilling, der fortæller om Naturpark Nissum Fjord

Bøvlingbjerg: Det første udstillingssted, der skal fortælle om Naturpark Nissum Fjord, ser ud til at være på vej. I hvert fald skal teknik- og miljøudvalget på mandag tage stilling til, om der skal indrettes udstilling i den gamle aula ved den nedlagte Bøvling Skole. Det kommer i givet fald til at ske som et led i områdefornyelsen i Bøvlingbjerg, der har stået på gennem flere år.

Områdefornyelsen er sket i tre etaper. Torvet ved brugsen blev indviet i 2015, og den såkaldte Generationernes plads i 2017. Tredje og sidste etape er den gamle aula og de omkringliggende arealer, der har været skiftende planer for. Blandt andet opstod der på et tidspunkt et ønske om at lave kontorlokaler i den gamle aula, og derfor blev områdefornyelsen sat på pause. Planerne er imidlertid opgivet, og derfor bliver tredje etape nu taget op på ny.

Den tomme aula ejes fortsat af Lemvig Kommune, og derfor skal en del af huset nu brugt som et formidlingscenter for Naturparken, men der bliver også plads til andre ting. Blandt andet skal der indrettes aktivitetsrum med grejbank samt toiletter. I udstillingsområdet skal der desuden isættes et stort, rundt vindue for at skabe en synlig forbindelse mellem udstillingen og det udendørs anlæg.

Planen er nemlig også, at der skal laves en aktivitetsplads med et naturtema. Det bliver en stor lavning udformet som Nissum Fjord. Her skal der være platforme, der markerer de ni, små fjordhavne. Jorden, der bliver i overskud, skal anvendes til et område med bakker og beplantning som i Husby Klitplantage. Desuden skal der laves en sti, der forbinder området med Generationernes Plads, der ligger ved siden af. Projekt er allerede sendt i udbud, og licitationsresultatet vil være kendt, når teknik- og miljøudvalget samles på mandag.

Hvis budgettet kan holdes og politikerne giver grønt lys for hele projektet, kan anlægsarbejdet sættes i gang allerede i starten af januar og stå færdig til februar. Det hele ventes at koste omkring en million kroner, hvor af 400.000 kroner skal anvendes på ombygningen - resten bruges på det nye natur-aktivitetsområde udenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Herrer

Skjern snupper bagspiller i TTH

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce