Annonce
Rejser

Naturfotografens anbefalinger: Christian Fabers fem favoritter

Rubjerg Knude Fyr. Foto: Christian Faber
Naturfotograf Christian Faber er født og opvokset i Nordjylland. Hans fem yndlingssteder er derfor tæt knyttet til området. Her holder han både af at tage billeder og bare at være. Blandt andet Råbjerg Mile og Bulbjerg Fuglefjeld er steder, han ikke har noget imod at køre et par timer for at tilbringe tid.

1 Råbjerg Mile

- Det er sådan et fascinerende sted. Råbjerg Mile er som en kæmpestor sandkasse, hvor jeg kan komme hjem med flere hundrede billeder, fordi sandet hele tiden ændrer sig i forskellige mønstre og former. Milen byder på en kæmpehøj, sandbanker og en fantastisk udsigt. Og så er der en helt speciel stemning. Danmark er et lille land, og vi har ikke de der vanvittige områder som for eksempel skove, man kan vandre af sted i i flere dage og kun se træer. Men i Råbjerg Mile har man fornemmelsen af at være ude i ørkenen, for her kan man ikke se nogen huse. Kun en fantastisk udsigt. Jeg kører gerne de to timer derop og hjem igen. Det er helt klar turen værd.

Råbjerg Mile. Foto: Christian Faber
Annonce

2 Rubjerg Knude Fyr - Løkken

- Det er også helt klart et af mine favoritsteder. Det er så surrealistisk ved Rubjerg Knude Fyr, her står man i en masse sand og foran én knejser det store, kridhvide fyr - det er også lige nymalet - og med Vesterhavet i baggrunden. Du kan nærmest ikke skabe et bedre sted. Det er helt magisk. Det er også et af de områder, hvor jeg oplever, at der er flest mennesker. Uploader jeg et billede af det på Instagram, plejer det at være et af de mest populære.

Annonce

3 Bulbjerg Fuglefjeld - Frøstrup

- Det er Danmarks eneste fuglefjeld uden for Bornholm, og det er en 47 meter høj kalkstensknude. Det er højt - især for en som mig, der lider af højdeskræk. Så jeg går helst ikke for tæt på kanten, men skrænten er lige så flot set nedefra, som den er oppefra, hvor der er en fantastisk udsigt til hele Thy. Bulbjerg er helt klart et besøg værd. For nylig har der været et skred derude. Derfor skal man huske at respektere skiltene om at holde afstand til kanten.

Bulbjerg Fuglefjeld. Foto: Christian Faber
Annonce

4 Hanstholm Vildtreservat - Nationalpark Thy

- Det er egentlig ikke et specifikt sted, men jeg vil gerne nævne Hanstholm Vildtreservat. Det er et pænt stort område, men det byder på flere steder, der er værd at opleve. Det er for eksempel en fantastisk tur, hvis man går eller cykler fra Hanstholm til Klitmøller på en sti, der går igennem klit- og hedelandskab. Hvis man tager omkring området Nors, ligger søen Bagsø. Den er flot, men gemt godt væk. Der er flotte refleksioner i vandoverfladen. Den er vist også en af de reneste søer i hele Danmark, folk bader i den om sommeren. Det er ikke så lang tid siden, jeg tog billeder ved søen af stjerner, der reflekterer i overfladen. Hanstholm Vildtreservat byder på et unikt landskab.

Vildtreservat Hanstholm. Foto: Christian Faber
Annonce

5 Lodbjerg Fyr - syd for Thy

- På min liste over yndlingssteder er også Lodbjerg Fyr, der ligger syd for Thy. Fyret i sig selv er flot og har en flot udsigt. Det ligger ved et hedelandskab, der byder på en masse stier, man kan følge. Området er lidt som en miniudgave af Råbjerg Mile med et stort sandområde præget af flotte former. Det ligger lige ud til Vesterhavet. Og ligesom det er kendetegnet i hele Thy, er der så meget forskelligt på ét sted. Der er skov, hede, sand og strand.

Lodbjerg Fyr. Foto: Christian Faber
Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Rejser For abonnenter

Rold Skov: I røvernes fodspor

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce