Annonce
Debat

Naturen er ikke underlagt Dyreværnsloven

Arkivfoto: Jens Thaysen

Læserbrev: Inge Richter Lassen, Harboøre, havde den 6. april her i avisen et længere indlæg omhandlende konflikten mellem dyreværnsloven og målsætningen med at genskabe natur på naturens betingelser. I almindelighed kaldet ”Rewilding”, eller gen-forvildning af naturen, som den var, før mennesket skabte kaos i det hele.

Jeg var i henved 20 år kredsformand i Foreningen til Dyrenes Beskyttelse i Danmark, der i dag hedder Dansk Dyreværn, og er derfor helt bekendt med medlemmernes holdning til deres husdyr, der eksempelvis for hundens vedkommende er avlet helt ned i størrelse med en fuldvoksen rotte. Dette nævnet for at understrege vanviddet, og den ekstreme afstand dyreværnsfolket har bevæget sig væk fra det naturlige.

Kendetegnende husdyrene er for alle, at de oprindeligt var vildtlevende på naturens præmisser, hvorfor rewilding-projekterne er indbefattende en gen-forvildning af udvalgte arter som eksempelvis heste og kreatur, der ikke har mistet deres oprindelige nedarvede naturinstinkter, uagtet mennesket har gjort hestene til et rendyrket hobbyobjekt, eller landmændene holder kreaturerne i lukkede staldsystemer af profitmæssige årsager. Dette egoistiske mishandlingsforhold ser man i dyreværnskredse helt bort fra.

Annonce

Så hykleriet er til at få øje på!


Det siger sig selv, at alle elementer i rovdyr-byttedyr forholdet skal være på plads, når man genskaber oprindelige natur.


Inge Richter Lassen henviser til det hollandske rewilding-projekt Oostvaardersplassen, der på forhånd var dømt til at mislykkedes, da det største rovdyr til at regulere de store græsser...var ræven!

Det siger sig selv, at alle elementer i rovdyr-byttedyr forholdet skal være på plads, når man genskaber oprindelige natur. Hvilket de ansvarlige bag de danske rewilding-projekter, herunder staten, naturligvis skal sikre sig på den ene side, og at der skabes meget mere sammenhængende natur på den anden side.

Jeg formoder folk i almindelighed er klar over, at mennesket er udryddende naturens arter med en accelererende hastighed i takt med, at mennesket selv er den eneste art, der kun bliver flere og flere af.

Det er det rene selvmord.

Annonce
Holstebro

Burgerbygning, fodboldgolf, hæng på lygtepælene og hav et stort klistermærke af dig selv på din bil: Det kan godt være lidt skræmmende

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Sport For abonnenter

HB-midt godkender det ene point mod Vejgaard: - Af erfaring ved jeg, at det er et svært sted at vinde

Debat

Debat: 'Og i øvrigt skal vi tale ældreområdet op'

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce