Annonce
Debat

Naturen er ikke underlagt Dyreværnsloven

Arkivfoto: Jens Thaysen

Læserbrev: Inge Richter Lassen, Harboøre, havde den 6. april her i avisen et længere indlæg omhandlende konflikten mellem dyreværnsloven og målsætningen med at genskabe natur på naturens betingelser. I almindelighed kaldet ”Rewilding”, eller gen-forvildning af naturen, som den var, før mennesket skabte kaos i det hele.

Jeg var i henved 20 år kredsformand i Foreningen til Dyrenes Beskyttelse i Danmark, der i dag hedder Dansk Dyreværn, og er derfor helt bekendt med medlemmernes holdning til deres husdyr, der eksempelvis for hundens vedkommende er avlet helt ned i størrelse med en fuldvoksen rotte. Dette nævnet for at understrege vanviddet, og den ekstreme afstand dyreværnsfolket har bevæget sig væk fra det naturlige.

Kendetegnende husdyrene er for alle, at de oprindeligt var vildtlevende på naturens præmisser, hvorfor rewilding-projekterne er indbefattende en gen-forvildning af udvalgte arter som eksempelvis heste og kreatur, der ikke har mistet deres oprindelige nedarvede naturinstinkter, uagtet mennesket har gjort hestene til et rendyrket hobbyobjekt, eller landmændene holder kreaturerne i lukkede staldsystemer af profitmæssige årsager. Dette egoistiske mishandlingsforhold ser man i dyreværnskredse helt bort fra.

Annonce

Så hykleriet er til at få øje på!


Det siger sig selv, at alle elementer i rovdyr-byttedyr forholdet skal være på plads, når man genskaber oprindelige natur.


Inge Richter Lassen henviser til det hollandske rewilding-projekt Oostvaardersplassen, der på forhånd var dømt til at mislykkedes, da det største rovdyr til at regulere de store græsser...var ræven!

Det siger sig selv, at alle elementer i rovdyr-byttedyr forholdet skal være på plads, når man genskaber oprindelige natur. Hvilket de ansvarlige bag de danske rewilding-projekter, herunder staten, naturligvis skal sikre sig på den ene side, og at der skabes meget mere sammenhængende natur på den anden side.

Jeg formoder folk i almindelighed er klar over, at mennesket er udryddende naturens arter med en accelererende hastighed i takt med, at mennesket selv er den eneste art, der kun bliver flere og flere af.

Det er det rene selvmord.

Annonce
Holstebro

Lagt på is: Det er slut med Heidis friske fisk

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Så meget dyrere bliver din regning fra Vestforsyning: 'Elpriserne er historisk høje'

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han hare store forventninger til Danielsen

Sport For abonnenter

Striktøjet blev fundet frem, da Lærke Christensen måtte sidde ude med corona - Onsdag leverede hun pragtpræstation mod Esbjerg

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Sport For abonnenter

Kampen minut for minut: Holstebro Håndbold klarede ikke umulig opgave

Leder For abonnenter

Mens fronterne mellem øst og vest er trukket hårdt op i Ukraine, er der måske tøvejr på vej i Venstre

Erhverv

Ups: Lokalt pizzeria truet med retssag for at bruge bloggers foto på hjemmeside - nu må han punge ud

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Holstebro

Hallen skulle have været fyldt med liv, men nu har Martin følt sig nødsaget til at udskyde premieren på byens nye festival: - Det er jo helt vildt irriterende

Struer For abonnenter

Turistchef blev beskyldt for at modtage sorte penge og skjulte betalinger: Nu skal tre personer betale 75.000 kroner for injurier

Holstebro

De tjener penge på at spærre folk inde: - Man kan ikke sige, at det har været en særligt god forretning de sidste to år

Annonce