Annonce
Ulfborg/Vemb

Natten til mandag vælter tyskerne herop: Udlejer sidder klar med wienerbrød, flag og rød løber  

Sommerhusene i Vedersø står klar til de tyske gæster, der natten til mandag vælter ind over grænsen. Foto: Johan Gadegaard
Der er natarbejde i sigte hos sommerhusudlejningsfirmaerne på vestkysten. For 14.000 tyske gæster forventes at krydse grænsen natten til mandag. Udsolgt kan der meldes i flere uger end normalt, men danskerne benytter også i højere grad selv deres huse.
Annonce

Vedersø: Tyske gæster til 14.000 sommerhusbookinger vælter natten til mandag ind over den danske grænse. I Vedersø sidder udlejningsbureauerne klar fra midt på natten til at modtage de tyske kunder, der har været savnet i efterhånden flere måneder nu.

- De kører over grænsen til midnat, så vi sidder klar herude med wienerbrød, snegle, kaffe, flag og rød løber klokken tre om natten, siger Kaj Christensen, daglig leder af Feriepartner Vedersø Klit, der i alt råder over 400 sommerhuse på vestkysten. Han regner med at få natbesøg af over hundrede tyske familier.Over hundrede familier forventer man ligeledes hos Klitferie.

- Der kommer mange for at få så meget ud af ferien som muligt, siger medejer Henrik Olesen og henviser til det faktum, at sommerhusene bliver udlejet fra lørdag til lørdag - men at det først er mandag, at tyskerne må køre ind i landet. Det giver en mindre sommerhusuge.

- Men vi har så givet dem lidt rabat på de to dage, de misser, forklarer han og uddyber, at kun ganske få har aflyst turen - de færre feriedage på trods.

Annonce

Udsolgt

At coronakrisen har kostet på kistebunden for bureauerne er ingen hemmelighed. Hos Klitferie havde man eksempelvis i uge 21 sidste år en belægningsprocent på 66,22. I år var den 3,86 i samme uge. Det samme gælder hos Feriepartner Vedersø Klit:

- Belægningsprocenten har været langt nede - også under ti procent og vi har også haft dage, hvor der ikke er kommet en eneste, kan Kaj Christensen bekræfte.

Heldigvis er en stor bid af sommeren udsolgt:

- Jeg tror, det er anden gang i vores historie, at fire uger i sommerferien er udsolgt. Normalvis plejer det at være tre, siger Kaj Christensen.

Billedet er det samme hos Klitferie.

- Vi har alt optaget i uge 28 til 31 og har generelt højere belægning end normalt, siger Henrik Olesen.

Annonce

Bruger dem selv

Træerne vokser dog ikke ind i skyerne. For flere danskere bruger i år selv deres sommerhuse i højsæsonen:

- Normalvis bruger måske 20 procent af ejerne selv sommerhusene, men i år er det snarere 30 procent, siger Henrik Olesen, der dog nødigt vil opstille det som et problem, at husejerne bruger deres egne sommerhuse.

Hos Feriepartner Vedersø Klit vil man ikke sætte procenter på.

- Men vi har en del, der selv bruger dem i år. Også flere end normalt, siger Kaj Christensen.

I et forsøg på at skaffe flere huse til udlejning har Klitferie haft fat i flere af sommerhusejerne.

- Vi har sagt til vores sommerhusejere, at de godt lige må give lyd fra sig, hvis de ikke skal bruge deres huse, siger Henrik Olesen.

Annonce

Spørgetime

Coronakrisen har været en periode med megen usikkerhed for bureauerne. For selvom der ikke har været samme mængde gæster som normalt, har der alligevel været travlt.

- Der har været mange spørgsmål fra tvivlsomme lejere. Det er jo næsten hver gang Mette (statsministeren red.) har meldt noget ud, at vi har skullet ændre ting, siger Kaj Christensen.

Nu glæder han sig blot til igen at få husene fyldt op:

- Vi er så klar, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce