Annonce
Holstebro

Nathasja bruger en uge på hestevognsferie: - Der er virkelig meget hygge

Nathasja Lykkesskov er den yngste deltager i hestevognsferien. Hun har sin pony Percy med. Den er efterhånden blevet 24 år, siger hun. Foto: Johan Gadegaard
27-årige Nathasja Lykkesskov bruger en uge af sin sommerferie på at køre med hestevogn. Det er selvom, hun først begyndte at køre med hestevogn for et halvt år siden.
Annonce

VINDERUP: 50 mennesker, 40 heste og en uge i sommerferien, sådan bruger 27-årige Nathasja Lykkesskov fra Sevel en uge af sin sommerferie. Hun deltager nemlig i hestevognsferie ved Birthe og Jens Larsen i Vinderup.

- Folk er simpelthen så søde, og der er rigtigt mange at snakke med. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har været på hestevognsferie, siger Nathasja Lykkesskov.

Hun begyndte for et halvt år siden at køre med hestevogn, da hun var blevet for stor til at ride på sin pony Percy, som er blevet 24 år. Det gjorde hun med hjælp fra Jens Larsen.

- Jens har hjulpet med mange forskellige ting. Det er også dem, som jeg låner en hestevogn af, men selen har jeg selv været ude at købe, men så har Jens hjulpet mig med at få den indstillet. De har også hjulpet mig med at få hesten kørt til, fortæller Nathasja Lykkesskov.

Hun er desuden en af de yngste, som deltager i hestevognsferien, og selvom flere af deltagerne kunne være hendes forældre, så er det ikke noget, som hun mærker til.

- Der er virkelig meget hygge. Folk sidder oppe til langt ud på aftenen og snakker sammen og virkelig hygger sig. Der er et super godt sammenhold, siger hun.

Ugen bliver brugt på at køre forskellige ture rundt i det nordvestjyske landskab. Tirsdag skulle deltagerne ud på en tur, som ville bringe dem til Jægerhytten i Vildmosen. En tur, de forventer vil tage omkring to timer.

Turen gik tirsdag til Jægerhytten, hvor der skulle indtages frokost. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Alle kender alle

Turen til Jægerhytten er ikke ugens første. Mandag gik turen til Handbjerg, og der var tid til at nyde udsigten på vejen, siger Elin Juulsgaard, der er formand for Vestjysk Køreklub.

- Den som ikke har tøjlerne har ikke så meget at lave, og så kan man roligt slappe af og nyde udsigten, når det ikke går så stærkt, siger Elin Juulsgaard.

Ifølge formanden er der også stor forskel på, hvor hurtigt de kan køre med hestevognen. Hastigheden er ifølge formanden omkring de 22 kilometer i timen, men den kan være meget forskellig.

- Det kommer helt an på, om man har to heste til at trække vognen, hvor store de er og den slags, men det er ikke, fordi vi kører voldsomt hurtigt, siger hun.

Annonce

Bare kom i gang

Både Nathasja Lykkesskov og Elin Juulsgaard fortæller, at det er deres oplevelse, at der bliver flere og flere, som begynder at interesserer sig for kørsel med hestevogn. Det er ifølge heller ikke dem en sport, som kræver det store at komme i gang med.

- Det er sjældent, at der er nogen, som begynder på det uden at have en eller anden form for tilknytning til hestesporten, men typisk kan det være nogen, som har haft en pony, de ikke længere ville ride på, og så er de begyndt at køre hestevogn med den, siger Elin Juulsgaard.

Det er noget, som Nathasja Lykkesskov er enig i. Hun opfordrer alle til at kaste sig ud i sportsgrenen:

- Det er bare at gå i gang. Man kan virkelig let få hjælp til at køre hesten til, og den slags praktiske ting der er, hvis man vil begynde at køre med hestevogn.

Hestevognsferien slutter på lørdag.

Der bliver grint meget i løbet af en uge, når 50 deltagere er samlet til hestevognsferie i Vinderup. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Flag for Benny og første skoledag

Holstebro

Tre gange narkokørsel

Annonce