Annonce
Sport

Nadal er klar til møde med landsmand i Australien

Hannah Mckay/Reuters
Rafael Nadal var kun kortvarigt i problemer mod Federico Delbonis og skal nu møde landsmand i tredje runde.

Den spanske tennisstjerne Rafael Nadal blev presset ud i en tiebreak i andet sæt, men var ellers ikke i problemer i anden runde af Australian Open.

Argentineren Federico Delbonis blev fejet af banen i Melbourne med cifrene 6-3, 7-6, 6-1, og Nadal er dermed klar til tredje runde af grand slam-turneringen, som han har vundet en enkelt gang.

Her møder han landsmanden Pablo Carreño Busta, der er seedet som nummer 27 i turneringen. Nadal er selv førsteseedet.

For at nå så langt skulle han i første omgang besejre verdens nummer 76, Delbonis.

Et enkelt servegennembrud i første sæt til stillingen 3-1 var nok for Nadal, som lukkede sættet på fjerde sætbold.

I andet sæt var Nadal nede 4-5 og 15-30, men spanieren strammede grebet, som han har for vane, og tvang sættet ud i en tiebreak.

Her fulgte Delbonis fint med, indtil Nadal med to point på stribe afgjorde sættet.

Gassen gik af ballonen for argentineren i tredje sæt, som med en varighed på 32 minutter var det korteste af de tre, og Nadal forlod banen uden at have afgivet en eneste breakbold.

- Det var en svær kamp. Jeg missede mange muligheder på breakbolde, men fandt en måde at vinde andet sæt alligevel, siger Nadal ifølge AFP.

- I tredje sæt var jeg mere afslappet, mere aggressiv og spillede bedre.

Rafael Nadal har mødt Pablo Carreño Busta fire gange og vundet alle fire. Det seneste møde mellem de to fandt sted i French Open i 2017, hvor Busta blev nødt til at trække sig i andet sæt.

Rafael Nadal har vundet 19 grand slam-titler, men kun én af dem i Australian Open. I 2019 nåede han finalen, som Novak Djokovic vandt i tre sæt.

Hjemmebanehåbet Nick Kyrgios gik torsdag videre til tredje runde med en sejr i fire sæt over franskmanden Gilles Simon. Han møder i tredje runde den 16.-seedede russer, Karen Khachanov.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce