Annonce
Holstebro

Nabokommune protesterer mod nye butikker i Holstebro

Det er mellem Struer Landevej og Hjermvej, at Holstebro Kommune vil give plads til ekstra 30.000 kvadratmeter med butikker over de kommende år. Til stor frustration for naboerne i Struer Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Kommune gør indsigelser mod planerne om nyt område til 30.000 kvadratmeter butikker i Holstebro Nord, da det kan føre til butikslukninger i Struer.
Annonce

HOLSTEBRO: Det er ikke populært i nabokommunen Struer, at Holstebro Kommune har planer om 30.000 kvadratmeter ekstra butikker i området mellem Struer Landevej og Hjermvej - og syd for motorvejens forlængelse.

I hvert fald har Struer Kommune sendt en lang og grundig indsigelse mod planerne, hvor kommunen undrer sig over, at Holstebro Kommune har udeladt en dialog med nabokommuner, før planerne er fremlagt.

Nabokommunens indsigelse vækker dog ikke meget forståelse hos Svend Ørgaard, der er gruppeformand for Socialdemokratiet i Holstebro Byråd.

- Jeg synes, det er lidt trist, for det vil komme hele landsdelen til gode, hvis vi får flere butikker i området, siger Svend Ørgaard, som konstaterer, at skoen åbenbart trykker i nabokommunen.

- Jeg havde nok forventet, at skoene var lidt større i Struer. Men de har jo ret til at sende en indsigelse, siger Svend Ørgaard.

Annonce

Kan lukke butikker

Det såkaldte aflastningsområde til større butikker med udvalgsvarer kan dog ramme detailhandelen i Struer ganske alvorligt. Hele 21 procent af omsætningen risikerer butikkerne i Struer at miste i 2030. Det fremgår af Holstebro Kommunes egen redegørelse for, hvordan butikker i det nye aflastningsområde vil påvirke konkurrencen.

To butikker vil være lukningstruet i Struer som følge af det nye butiksområde, og det samme gælder i Lemvig.

Ifølge Struer Kommune er der i dag 30 butikker med udvalgsvarer i Struer, som ligger cirka 15 kilometer fra det nye butiksområde, som ligger nordvest for Bilka.

Holstebro Kommunes erklærede mål med det nye butiksområde er at trække omsætning hjem, som i dag ligger i for eksempel Herning og Aarhus.

- Det kan man altid sige. Som borgmester i Struer er jeg sat i verden for at skærme handelslivet i Struer. Og med så drastiske konsekvenser for handelen i Struer, så har vi en forpligtelse til at reagere, siger Struers borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) og henviser til, at det nye område kan koste en omsætning på 36 millioner kroner i Struers butikker i 2030. Oveni frygter kommunen, at flere køb af dagligvarer vil flytte til Holstebro.

Svend Ørgaard fastholder dog, at flere butikker vil være en fordel for hele Nordvestjylland.

- Det vil give mulighed for at handle i butikker, som man i dag skal køre langt efter. Indsigelsen kan risikere at stoppe et initiativ, som vil være et gode for hele området, siger Svend Ørgaard.

Udvalgsvarer er varer til især den private forbruger, som ikke er dagligvarer - og som er mindre end biler.

Biltema er en butikskæde, som har ytret ønske om at etablere et varehus i det nye område - formentlig nær krydset mellem Hjermvej og motorvejens forlængelse.

De to nabokommuner forventes nu at gå dialog om, hvad der skal ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce