Annonce
Holstebro

Naboer ringede 112: Tog kørte over med fuld fart trods fejl på bomme

Naboerne var så utrygge, at de sendte bud efter politiet, der rykkede ud og foretog en vejafspærring. Foto: Lund
"Jeg har boet her i 14 år, og det er den farligste situation, jeg har oplevet," siger nabo til jernbaneoverskæring, der i flere timer torsdag har været ude af drift.

Holstebro: Bilister skal tage sig i agt, hvis de kører ad Lemvigvej. Her virker jernbanebommene i øjeblikket ikke - og har ikke gjort det en stor del af eftermiddagen.

Banedanmark har en mand på stedet, og inden da har Midt- og Vestjyllands Politi været ude at lave en afspærring, så bilister er blevet ledt en anden vej.

Det var naboer til jernbaneoverskæringen, der ringede 112, fordi de var utrygge.

- Der kom et tog med fuld fart på - vel 70 kilometer i timen. Lige forinden var der gået en ældre dame over og kørt en bil forbi, fortæller Anitta Minet og tilføjer, at hun har ringet hele tre gange til Banedanmark for at gøre opmærksom på de defekte bomme.

- Nu har jeg boet her i 14 år, og det er det farligste, jeg nogensinde har oplevet, siger en anden nabo, der var ham, der alarmerede politiet.

Naboerne fortæller, at de jævnligt oplever fejl på bommene. Enten går de ikke ned - eller op igen og står og bimler og bamler i op til en halv time efter et tog er kørt igennem.

- Så begynder folk jo at blive utålmodige og zigzagge mellem bommene, og det er jo smadderfarligt, siger Anitta Minet.

Banedanmark er lige nu ved at undersøge, hvad der er gået galt, og hvorfor lokomotivføreren på Københavnertoget, der krydsede Lemvigvej lidt forsinket - cirka 13.44 - ikke stoppede toget før overskæringen, og steg ud af toget for selv at aktivere bommene manuelt. Det er normal procedure, men det skete ifølge flere vidner ikke, ligesom vidner oplyser til Dagbladet, at lokomotivføreren først tudede i hornet, efter han havde passeret overskæringen.

Banedanmarks montør på stedet har fundet en defekt komponent på relæsystemet, men reservedelen skal hentes i Herning. Bommene forventes derfor tidligst at være oppe at køre igen omkring klokken 17.30-18.00 torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];