Annonce
Holstebro

Naboer ringede 112: Tog kørte over med fuld fart trods fejl på bomme

Naboerne var så utrygge, at de sendte bud efter politiet, der rykkede ud og foretog en vejafspærring. Foto: Lund
"Jeg har boet her i 14 år, og det er den farligste situation, jeg har oplevet," siger nabo til jernbaneoverskæring, der i flere timer torsdag har været ude af drift.
Annonce

Holstebro: Bilister skal tage sig i agt, hvis de kører ad Lemvigvej. Her virker jernbanebommene i øjeblikket ikke - og har ikke gjort det en stor del af eftermiddagen.

Banedanmark har en mand på stedet, og inden da har Midt- og Vestjyllands Politi været ude at lave en afspærring, så bilister er blevet ledt en anden vej.

Det var naboer til jernbaneoverskæringen, der ringede 112, fordi de var utrygge.

- Der kom et tog med fuld fart på - vel 70 kilometer i timen. Lige forinden var der gået en ældre dame over og kørt en bil forbi, fortæller Anitta Minet og tilføjer, at hun har ringet hele tre gange til Banedanmark for at gøre opmærksom på de defekte bomme.

- Nu har jeg boet her i 14 år, og det er det farligste, jeg nogensinde har oplevet, siger en anden nabo, der var ham, der alarmerede politiet.

Naboerne fortæller, at de jævnligt oplever fejl på bommene. Enten går de ikke ned - eller op igen og står og bimler og bamler i op til en halv time efter et tog er kørt igennem.

- Så begynder folk jo at blive utålmodige og zigzagge mellem bommene, og det er jo smadderfarligt, siger Anitta Minet.

Banedanmark er lige nu ved at undersøge, hvad der er gået galt, og hvorfor lokomotivføreren på Københavnertoget, der krydsede Lemvigvej lidt forsinket - cirka 13.44 - ikke stoppede toget før overskæringen, og steg ud af toget for selv at aktivere bommene manuelt. Det er normal procedure, men det skete ifølge flere vidner ikke, ligesom vidner oplyser til Dagbladet, at lokomotivføreren først tudede i hornet, efter han havde passeret overskæringen.

Banedanmarks montør på stedet har fundet en defekt komponent på relæsystemet, men reservedelen skal hentes i Herning. Bommene forventes derfor tidligst at være oppe at køre igen omkring klokken 17.30-18.00 torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce