Annonce
Struer

Nabo til Anlægget er rystet: Var det ikke meningen, vi skulle passe bedre på både fugle og insekter?

Nicoline Andersen undrer sig over, at krattet skulle ryddes på skænterne ned mod Anlægget. Foto: Frede Stengaard
Nicoline Andersen undrer sig over motorsavsmassakre på den tætte beplantning i Anlægget.

Struer: En af de nærmeste naboer til Anlægget i Struer undrede sig forleden gevaldigt over både den larm, hun var udsat for, og så ikke mindst for resultatet af den indsats, der blev ydet med både buskrydder og motorsav ude på skrænterne ved boligblokkene i Engen.

- Jeg hørte fra min mor, at de var i gang med noget lignende på skrænterne ude ved Voldgade og langs stien ned mod Kilen, fortæller Nicoline Andersen, idet hun viser rundt på arealet og ser, hvad der kom ud af den store motorsavsmassakre på beplantningen.

- Vi hører jo hele tiden om biodiversitet. Insekterne er ved at forsvinde, og vi skal være opmærksomme på at genskabe naturen. Jeg kan slet ikke få det til at hænge sammen, siger hun og efterlyser en forklaring.

Annonce

- Det ser voldsomt ud, og hvad med fuglene, som måske var ved at bygge reder inde i krattet? lyder hendes næste spørgsmål.

Lys til bundplanterne

Men både Struer Kommune og boligselskabet Nordvestbo forsikrer, at massakren på bundplanterne i Anlægget er sket med alle mulige hensyn til både biodiversitet, småfugle og insekter.


Vi blev sprøjtefri og gør meget ud af at være miljøbevidste i alt det, vi gør.

Micheal Sand Pedersen, drifts- og projektchef, Boligselskabet Nordvestbo, Struer.


- Det er noget, vi gør med jævne mellemrum. Der kan måske gå en seks-syv år, men så bliver bevoksningen også så tæt, at vi bliver nødt til at tynde ud i den mere kompakte beplantning, fortæller Michael Sand Pedersen, som er drifts- og projektchef ved boligselskabet.

Den samme udmelding kommer fra Flemming Jørgensen, som er skov- og landskabsingeniør med ansvar for alle de grønne områder, hvor det er folkene fra Struer Kommune, der rykker ud, når der skal luges eller hakkes og skæres til.

- Nu er det så lidt af et tilfælde, at vi kommer til at gøre det på samme tid som boligforeningen, og så kommer det til at se lidt voldsomt ud, erkender Flemming Jørgensen med en forsikring om, at det er til naturens bedste.

- Vi skærer bundplanterne ned, så de ikke vokser helt op omkring kronerne på de træer, vi også gerne vil passe på, og så kommer der jo også lys helt ned på jordbunden, hvor vi så får både anemoner og mange andre planter til at spire frem. Så det er bestemt ikke for at skade naturen, at vi gør det, og det er også meget forskelligt, hvordan vi griber det an forskellige steder i byen, forklarer han.

Michael Sand Pedersen fra boligforeningen Nordvestbo understreger, at boligforeningen for nogle år siden droppede al brug af pesticider.

- Vi blev sprøjtefri og gør meget ud af at være miljøbevidste i alt det, vi gør, forsikrer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce