Annonce
Holstebro

Nørreport som bindeled

Der skal være bedre forbindelse mellem gågaden og Nørreport, der skal være bindeld til den offentlige transport og sygehusgrunden. Illustration Holstebro Udvikling.

Holstebro: Tilbage i tiden var Nørreport overgangen fra industriområdet til bykernen. Det er ikke længere tilfældet.

Men Nørreport skal ifølge den nye plan være en central nerve i byen, hvor der er direkte forbindelse til gågaden, slagteriet, sygehusgrunden og den offentlige transport fra banegården.

Det er meningen at forlænge "gågaden", så der bliver en sammenhængende overgang op mod stationen, hvor der i nye byggeri skal være plads til erhverv og studieboliger. Der skal være en hævet overgang fra gågaden og videre op, så skiftet fra det ene område til det andet er tydeligt.

Koblingen mellem Nørreport og sygehusgrunden etableres med et langt grønt træk mellem de to enheder. Det grønne skal spille en langt større rolle med parkarealer og grønne oaser. Lystanlægget skal trækkes længere frem, så det bliver mere synligt, når man kører gennem området.

Grundtanken er at fastholde de nuværende veje og færdsel, men der skal skabes forhold, så der i høj grad bliver taget hensyn til de bløde trafikanter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce