Annonce
Holstebro

Nørrelandskirken i Holstebro modtog aktivitetspris for 30 års flygtningearbejde

I forbindelse med prismodtagelsen sang et kor bestående af asylansøgere fra Holstebro, der har deres gang i Nørrelandskirken, en sang på farsi for de godt hundrede tilstedeværende. PR foto

Holstebro: Nørrelandskirken i Holstebro har modtaget Tværkulturelt Centers aktivitetspris "Stjernestunder 2019" for 30 års arbejde med at byde flygtninge velkommen i et inkluderende folkekirkeligt fællesskab. Frivillige fra kirken fik sammen med nuværende og tidligere asylansøgere fra Holstebro Asylcenter overrakt prisen i Fredens Kirke i København af Tværkulturelt Centers formand, tidligere sognepræst Inge With Johannessen. Prisen, der består af afrikanske kurve, stjernechokolade og 400 PR-kort, uddeles hvert år til et kirkeligt initiativ, der med frivilligt engagement har gjort en mærkbar forskel for at imødekomme flygtninges behov for kontakt med danskere og en meningsfuld hverdag. Prisen blev uddelt for 13. gang.

Som én af de første sognekirker i Danmark startede Nørrelandskirken for over 30 år siden aktiviteter for nyankomne tamilske flygtninge. Siden har kirken formået at omstille sig til skiftende behov, efterhånden som nye flygtningegrupper kom til byen. Senest er knap 100 asylansøgere blevet døbt i Nørrelandskirken, siden Holstebro Asylcenter åbnede i december 2015, og yderligere omkring 100 asylansøgere har modtaget undervisning i kristendom. I dag tilbyder kirken aktiviteter for både nyankomne asylansøgere og herboende nydanskere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce