Annonce
Kultur

Nørre Vosborg fyldes med fortællinger for store og små

Vemb: Herregården Nørre Vosborg og foreningen Vestjyske Fortællespor er igen klar med Fortællefestival Vestjylland i weekenden 14.-15. september. Denne gang under temaet "balancekunst". Der er fokus på at skabe balance i naturen, mellem rig og fattig og mellem generationerne.

Professionelle og amatører fra hele landet mødes på Nørre Vosborg. Det går løs lige fra den festlige åbning lørdag med balancerende børn fra cirkusklubben i Idom og musik i Borggården til den fælles afslutning søndag med Klezmerduo.

Programmet byder blandt andet på en fortællevandring på seks kilometer omkring Nørre Vosborg, Lena Bjørn fra Samsø med Jørn Riels historier om barokke særlinge i Nordøstgrønland og islandske Maria Arnadottir og danske Dorte Futtrup, der er klar med skæbnefortællinger fra hele Norden.

Om lørdagen vil der desuden være et program, som især henvender sig til unge. Elever fra Husby Efterskole vil bidrage med egne historier. Om søndagen vil der være et børneprogram med et fortælleløb og en særlig scene for børn.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce