Annonce
Holstebro

Nøgen-kunstner frikendt for blufærdighedskrænkelse: Politiet kan ikke bare stikke en bøde ud

- Den tog to en halv time. Efterfølgende er der gået en uge, før dommen blev afsagt. Men jeg er naturligvis godt tilfreds med afgørelsen, siger Uwe Max Jensen. Foto: Mads Claus Rasmussen

Holstebro: Provokerende? Måske.

Forargende? Måske.

Blufærdighedskrænkelse? Nej.

Provokunstneren Uwe Max Jensen har nu rettens ord for, at han ikke gjorde sig skyldig i blufærdighedskrænkelse, da han sidste år splitterravende nøgen hængte sine piberenserskulpturer op ved arresten i Holstebro.

- Jeg mener, at det er en rigtig og god afgørelse. Ikke bare for mig. Men også for kunsten, da politiet ikke bare kan stikke en bøde ud, hvis politiet støder på nøgenhed, der indgår i en kunstnerisk sammenhæng.

- Og ikke mindst er det en glædelig dom, da det havde været en desavouering af termen blufærdighedskrænkelse at give en bøde i en sammenhæng, hvor der på ingen måde var tale om en "seksuel handling af en vis grovhed", men alene om delvis nøgenhed, siger Uwe Max Jensen.

Når han kun beskriver sig selv som delvis nøgen skyldes det, at han under aktionen havde spændt en piberenserskulptur til sin penis med en række elastikker.

Sagen blev behandlet ved retten i Aalborg, hvor Uwe Max Jensen er bosat.

- Den tog to en halv time. Efterfølgende er der gået en uge, før dommen blev afsagt. Men jeg er naturligvis godt tilfreds med afgørelsen, siger Uwe Max Jensen.

Om det så også betyder, at han slipper for en bøde for den seneste ophængning af sine jesusfigurer, er endnu uvist.

I begyndelsen af februar blev han nemlig igen bortvist og sigtet af politiet, da han gentog sin happening, som han selv beskriver som en hyldest til Jens Jørgen Thorsen, der stammede fra Holstebro.

- Jeg fik aldrig at vide, hvad jeg var sigtet for dengang.

- Men i år var jeg da endnu mere påklædt. Der havde jeg et mundbind for mine ædlere dele, siger Uwe Max Jensen, der derfor er helt klar til at komme tilbage igen næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce