x
Annonce
Struer

Nødpasning uge to: Kontakt os, hvis I er i tvivl

Der har ikke været mange børn i nødpasning i Struer Kommune i den første uge, og det ser ud til at fortsætte på den måde. Genrefoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Antallet af børn i nødpasning i Struer Kommune var i den forgangne uge helt nede på 14. Se kriterierne for ordningen nederst i artiklen

Struer: - Det er gået fint, og der har været forbavsende få børn.

Sådan lyder den helt korte konklusion fra centerchef for skoler og dagtilbud i Struer Kommune, Jeannette Enevoldsen, når man spørger, hvordan uge ét med nødpasning er gået.

- Flere steder har der været lukket helt ned eller blot et eller to børn, fortæller centerchefen.

Jeannette Enevoldsen kan yderligere redegøre for en lille misforståelse, som har været i forhold til børn, der på grund af skoleudsættelse med et år er ti år, mens de går i indskolingen.

- De børn kan også indgå i nødpasningen, hvis forældrene ellers passer på kriterierne, forklarer centerchefen, som grundlæggende har et gennemgående råd.

Kontakt den lokale skole- eller dagtilbudsleder, hvis du er bare det mindste i tvivl om, hvorvidt du passer på kriterierne for nødpasning.

Annonce

Flere steder har der været lukket helt ned eller blot et eller to børn.

Jeannette Enevoldsen, centerchef for skoler og dagtilbud, Struer Kommune

De kan få nødpasset

For en uge siden, da nødpasningen blev indledt, kunne Jeannette Enevoldsen fortælle, at i alt mellem 15 og 25 børn var tilmeldt nødpasning i Struer Kommune.

Og det gælder altså både for skoler og dagtilbud.

I løbet af ugen var tallet helt nede på 14 børn, og uden at have de konkrete tal endnu ligner uge to den forgangne her til at begynde med ifølge Jeannette Enevoldsen.

Helt kort så er kriterierne for nødpasning enten, at forældrene betrider job, som er særligt kritiske for samfundet. Det kan være sygeplejerske, læge eller betjent.

Eller at forældrene er ansat i private virksomheder, som ikke har hjemsendt medarbejderne/bedt dem arbejde hjemmefra. Og her taler vi også folk, der har egen virksomhed.

Det oplyser Jeannette Enevoldsen og gør opmærksom på, at andre, relevante pasningsmuligheder skal være afsøgt - og her er det tidligere blevet meldt ud, at bedsteforældre ikke er løsningen.

Begge forældre skal kunne gå ind under kriterierne, for at man er berettiget til nødpasning.

Et tredje kriterium er i øvrigt, hvis et barn er i et specialtilbud, lyder det fra centerchefen, hvis altoverskyggende råd er; - Kontakt den lokale leder, hvis du er i tvivl.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce