x
Annonce
Erhverv

Nødpasning for børn fortsætter i Lemvig Kommune

Der bliver også nødpasset børn i skoler og institutioner i Lemvig Kommune i den kommende uge, selv om regeringen har besluttet at forlænge lukningen af skoler og institutioner til og med påsken. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Færre børn end forventet gjorde i sidste uge brug af kommunens tilbud om nødpasning

Lemvig: Der bliver også arrangeret nødpasning i de kommende uger for de børn i daginstitutioner og yngste klasser i folkeskolen samt børn og unge med særlige behov, der har behov for det.

Det siger direktøren for familie og kultur i Lemvig Kommune, Lars Borst Hansen, oven på udmeldingen ved statsministerens pressemøde mandag eftermiddag. Her bekendtgjorde statsminister Mette Frederiksen, at de nuværende nedlukninger af blandt andet skoler og institutioner fortsætter til og med anden påskedag, 13. april.

- Vi fortsætter ufortrødent med nødpasningen i yderligere to uger. I forvejen skulle vi arrangere feriepasning i de tre dage op mod påske for børn i daginstitutioner og yngste skoleklasser, siger Lars Borst Hansen.

Annonce

Ordning for flere

På et digitalt møde i familie- og kulturudvalget i torsdags blev det besluttet, at Lemvig Kommune udvider kriterierne for, hvem der er berettiget til at blive nødpasset. Regeringen har lagt op til, at det er de 0-9 årige, men Lemvig Kommune har udvidet ordningen, så den også gælder alle børn, der går i 3. klasse.

Lars Borst Hansen havde sent mandag eftermiddag ikke noget overblik over, hvor mange børn, der var i nødpasning på den første dag i den anden uge af nedlukningen. Men i sidste uge var der 26 børn i nødpasning på skoler og i daginstitutioner i Lemvig Kommune. Hovedparten af dem var i dagplejen. Forventningen var, at mellem 34 og 37 børn ville få brug for nødpasningen.

- Det er lidt færre end forventet, men vi oplever ofte, at selv om et barn er meldt til nødpasning, så kan forældrene finde en løsning med pasning og derfor alligevel ikke have behov for pasningen, siger direktøren.

Han tilføjer, at selv om skoler og institutioner i princippet er lukket, så er der alligevel åbent for nødpasning på alle kommunens skoler og daginstitutioner.

- Alle der måtte få et akut behov for nødpasning ud fra kommunens kriterier, er velkomne. Forældrene er via institutionernes og skolernes intrasider blevet informeret om, hvor de skal henvende sig, hvis de får behov for pasning, siger Lars Borst Hansen.

Direktøren tilføjer, at forældre ikke kan se frem til en tilbagebetaling for pasningen. Det er den udmelding, der er kommet fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrands-Theil, som han forholder sig til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce