Annonce
Holstebro

Næsten 1000 ideer til byudvikling

Holstebro Udvikling P/S har gennem flere måneder arbejdet med at involvere borgerne og byens andre spillere i udviklingen af fremtidens Holstebro bymidte. Målet er, at alle gode ideer kommer i spil. PR-foto

Holstebro: Holstebro Udvikling P/S har over de seneste par måneder modtaget tæt på 1000 ideer fra borgere og andre, som har et bankende hjerte for Holstebro. Ideerne er samlet i en logbog, som skal gives til de arkitekthold, der skal arbejde med en plan for fremtidens midtby i Holstebro, lyder det i en pressemeddelelse.

- Det er jo helt vildt og overvældende, at vi har fået næsten 1000 ideer og forslag fra en masse mennesker, der virkelig interesserer sig for udviklingen af Holstebro. Jeg har aldrig været i tvivl om, at der var opbakning til vores projekt, men det overrasker mig meget positivt, at interessen har været så stor, siger Jesper Larsen, direktør Holstebro Udvikling P/S.

Tre tværfaglige arkitektteams skal tage udgangspunkt i logbogen, når stregerne til den fremtidige midtby skal tegnes.

- Selv om alle ideer selvfølgelig ikke kan føres ud i livet, så glæder jeg mig især til at give dem logbogen, fordi det er et fantastisk vidnesbyrd om, hvor engagerede borgerne og byens andre aktører er i at videreudvikle Holstebro til en endnu mere spændende by, siger Jesper Larsen.

Udviklingsplan for midtbyen

Holstebro Udvikling P/S er et partnerselskab ejet 51 procent af Færchfonden og 49 procent af Holstebro Kommune.

Selskabets opgave er at udarbejde en langsigtet og kommerciel udviklingsplan for midtbyen i Holstebro og tiltrække investorer til konkrete projekter. Centralt i planen er de 70.000 kvadratmeter sygehusgrund midt i Holstebro, der bliver ledig i 2021, men hele bymidten bliver omfattet af planen. I foråret 2019 har borgere, virksomheder og organisationer givet hundredvis af forslag til udviklingsplanen.

Tre arkitektteams skal nu dyste om at udarbejde den bedste udviklingsplan for midtbyen i en konkurrence udskrevet af Holstebro Udvikling P/S. De tre teams er Team AART, Team Vandkunsten og Team Lendager.

I efteråret finder Holstebro Udvikling en vinder af konkurrencen. Vinderforslaget danner grundlaget for den endelige udviklingsplan, som bliver præsenteret i begyndelsen af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce