Annonce
Kultur

Næste topnavn klar til Haze Over Haarum: Nik & Jay kommer til Harboøre

Nik & Jay bliver et af topnavnene på næste års Haze Over Haarum. Arkivfoto: Mette Mørk
Harboøre bliver første stop på populær duos sommerturne

Harboøre: Musikfestivalen Haze Over Haarum kan nu sætte endnu et navn øverst på plakaten til næste års festival. Det bliver popduoen Nik&Jay, der kommer til Harboøre for at give koncert.

Ifølge en pressemeddelelse spiller duoen i Harboøre fredag 12. juni.

- Det er et af de største danske navne, der findes for tiden. Da de spillede på Smuk Fest i Skanderborg tidligere i år, var det ét af de bands, der havde trukket flest publikummer til den store scene, siger Gunnar Skytte fra festivalens musikudvalg.

Det bliver tredje gang, Nik&Jay skal spille på den store scene ved Haze Over Haarum. Første gang var i 2011, mens de senest var på besøg i 2017. Koncerten på 2020-udgaven af Haze Over Haarum bliver samtidig indledningen på duoens sommerturne, der består af i alt 11 koncerter, oplyser festivalen.

Nik&Jay har været en del af den danske musikscene siden 2002, hvor deres første album udkom, og siden har de vist sig som ét af de bedst sælgende danske navne. Blandt deres bedst kendte numre er Boing Boing, Novembervej og En Dag Tilbage. I 2019 har duoen arbejdet med et koncept, hvor de har udgivet en ny single hver måned.

I løbet af foråret er duoen også på turne, hvor de hovedsageligt optræder med akustisk materiale.

Ud over Nik&Jay har Haze Over Haarum tidligere annonceret L.O.C., Malurt, Ude Af Kontrol, Medina, Poul Krebs, Jung, Martin Jensen, Rasmus Bjerg samt Shaka Loveless blevet offentliggjort til næste års festival, der afvikles 11.-13 juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce