Annonce
Erhverv

Når smitten stiger, falder salget: Detailbranchen overvejer at sløjfe en af årets vigtigste dage

Butikkerne har tydeligt kunnet mærke, at smitten har været stigende i Holstebro den seneste tid. Færre har bevæget sig på shoppetur, fortæller formanden for Holstebro Handelsstandsforening, Michael Ulsted. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Lige nu holder Handelsstandsforeningen fast i den Open By Night, der ligger tre uger ude i fremtiden. Men det kan smittetallene ændre på.

Holstebro: Der er Black Friday, og så er der den Open By Night, der ligger i starten af sommeren.

Det er de to største salgsdage i detailbranchen i Holstebro.

Med tre uger til den vigtige Open By Night er det et kapløb mod tiden og coronasmitten. Den er lige nu høj i Holstebro Kommune, og ændrer det sig ikke, kan det blive nødvendigt at aflyse, selvom det vil koste i kasseapparaterne.

Annonce

- Det er jo der, vi for alvor skyder sommersalget i gang, så det er en meget vigtig dag. Men hvis smittetallene fortsætter med at være høje, skal vi heller ikke opfordre folk til at samles. Også fordi, vi kan se, at de her dage specielt trækker mange unge til, og det er jo hos dem, smitten er størst lige nu, siger Michael Ulsted, der er formand for Holstebro Handelsstandsforening.

Lige nu holder handelsstandsforeningen dog fast i, at der den 4. juni skal være gode tilbud og forlængede åbningstider.

- Men en aflysning har været oppe at vende, og lige nu kigger vi på tallene og ser, hvordan det udvikler sig, siger formanden.

Mistet 20 procent

I den seneste uges tid har der været ekstra god grund til at følge smittetallene tæt. For de er krøbet tættere og tættere på den kritiske grænse, der vil lukke butikkerne, indtil smitten er under kontrol igen.

Derfor er Michael Ulsted udmærket klar over, hvad distancen til grænsen er.


Nu er tingene lige begyndt at køre, så jeg håber virkelig, vi kan holde stand, til vi er ovre den her periode, og alle begynder at være vaccinerede

Michael Ulsted, formand Holstebro Handelsstandsforening


Men det behøvede han næsten ikke at gå på internettet for at holde sig opdateret på. Han kan bare tage et kig på gågaden. Her falder mængden af mennesker, i takt med at smitten stiger.

- I de sidste fire dage er omsætningen faldet generelt i gågaden. Jeg vil tro, at det er omkring 20 procent. Men vi vil trods alt meget hellere gå ned i omsætning, end vi vil lukke helt ned, så lige nu er vi alle nødt til at stå sammen.

Det er lidt af en balancekunst, det butikkerne er ude i for tiden. Der skal indhentes et tabt salg fra vintermånedernes nedlukning, og det kræver, at kunderne får dankortet op af lommen.

Men først skal de lokkes ind i butikken, og jo flere, der lokkes ind, des større er chancen for at få penge i kassen.

- Vi skal tænke os om, og det synes jeg faktisk også, at alle gør. Også kunderne. Vi vil selvfølgelig gerne have nogle folk ind i butikkerne, men det er også vigtigt, at der ikke laves køtilbud og den slags, så for mange samles i en butik, siger Michael Ulsted.

Annonce

Katastrofalt at skulle lukke

Det sidste, de ønsker, er at skulle lukke ned igen.

- Det ville være en katastrofe. Det er en nødvendig konsekvens, som vi lever med, at vi ikke kan lave den samme omsætning, fordi smittetallene er høje, men vi må ikke komme ud i en ny nedlukning, siger Michael Ulsted.

For varelagrene i butikkerne er fyldte igen, og mentalt er personalet og butiksejerne tilbage i højeste gear, fortæller formanden, og så ville det være et stort slag, hvis lyset skal lukkes og gågaden lægges øde i en ny periode.

- Nu er tingene lige begyndt at køre, så jeg håber virkelig, vi kan holde stand, til vi er ovre den her periode, og alle begynder at være vaccinerede.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce