Annonce
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Hovedparten af Holstebro Kommunes ansatte møder ind onsdag. Arkivfoto: Morten Stricker
De administrative kontorer, Borgerservice og Jobcentret åbner dørene igen onsdag, men borgerne kan ikke gå direkte ind fra gaden og få ordnet alt fra pas, børnepasning og kontanthjælp.
Annonce

Holstebro: Holstebro Kommune åbner de administrative kontorer og rådhuset igen onsdag morgen.

Men selvom der fra Folketinget er givet grønt lys for, at de offentligt ansatte kan vende tilbage til deres fysiske arbejdspladser, så er alt langt fra tilbage til normalen. Uanset hvilket ærinde borgerne måtte have og uanset hvor på rådhuset, hjælpen søges - om det i Jobcentret, Borgerservice eller på et af de andre kommunale kontorer - så kan man ikke komme ind lige fra gaden og få fornyet passet, flyttet adresse, søge en byggetilladelse eller skrive barnet op til dagpleje.

- Rådhuset genåbner med den restriktion, at man skal bestille en tid. Det gør vi, fordi vi er bange for, at der - fordi vi har haft lukket i lang tid - ellers let kunne opstå kødannelse, men også for at undgå smittespredning, siger kommunaldirektør Lars Møller og tilføjer, at nogle kontorer ikke har mulighed for at tage borgere ind, idet kontorerne rent kvadratmetermæssigt ikke lever op til Sundhedsstyrelsens krav.

For at imødekomme den forventede søgning til borgerservice udvides åbningstiden også de kommende to uger med en time hver morgen og med en time om eftermiddagen på tirsdage og onsdage.

Tidsreservationen skal bookes på www.holstebro.dk/bestiltid.

- Vi ved at der er nogle borgere, som har svært ved at finde ud af det elektroniske, og de kan enten ringe, skrive eller møde op, så hjælper vi dem med at bestille en tid, siger kommunaldirektøren.

Annonce

De fleste møder ind

Lars Møller glæder sig til at få alle mand tilbage til rådhuset og de administrative kontorer, der har været lukkede siden 11. marts, hvor statsministeren lukkede Danmark ned fra den ene dag til den anden.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med den indsats, der har været leveret i den periode, hvor vi har været corona-ramt. Jeg ved også, at rigtig mange glæder sig til at komme tilbage og mødes med kollegaer, borgere og samarbejdspartnere igen, siger kommunaldirektøren.

Hovedparten af Holstebro Kommunes ansatte møder ind onsdag.

Der vil dog fortsat være nogle medarbejdere, for hvem det er muligt at arbejde hjemmefra. Det hænger sammen med, at beskæftigelsesindsatsen fortsat er suspenderet, ligesom en ny bekendtgørelse åbner for lovpligtige digitale kontaktsamtaler med borgerne. Kommunens rekrutteringsservice og afgørelser fortsætter som det hele tiden har gjort. Jobcentret i Kirkestræde 15 åbner for personlig ekspedition mellem klokken 10-12 i denne uge.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce