Annonce
Sport

Når krisen er slut kommer orienteringsklubben til at holde fast i de digitale værktøjer

- Jeg tror, at vi kommer til at tage det bedste med os videre, når vi er kommet på den anden side af alt det her corona. Der bliver flere af de ting, vi har fundet ud af at bruge, som vi kommer til at fortsætte med, siger Ann-Vibeke Mose fra Vestjysk Orienteringsklub. Arkivfoto: Mette Mørk
Man kan sige rigtig meget skidt om corona-krisen, men skal noget fremhæves positivt, så er det at mange - også idrætsforeninger - blev tvunget til at lære at bruge nogle nye digitale værktøjer.
Annonce

Nordvestjylland: Modsat andre idrætsforeninger er Vestjysk Orienteringsklub ikke dem, der har været hårdest ramt under det seneste års krise.

Det har trods alt hele tiden været tilladt at tage løbeskoene på og løbe ud i skoven, blot man ikke gør det i store grupper og dermed overskrider forsamlingsforbuddet. Men lige som alle andre har foreningen dog også oplevet, at det ikke har været helt nemt at holde fast i foreningslivet det seneste år.

- Alt det sociale ved at dyrke orienteringsløb har været svært, fordi vi ikke har kunne samles. Vi har også mistet nogle indtægter på ikke at kunne arrangere løb, fortæller formand Ann-Vibeke Mose.

Til gengæld glæder hun sig over, at man har gjort sig nogle positive erfaringer på den digitale front under coronakrisen. For ligesom nød lærer nøgen kvinde at spinde, har nedlukning lært foreningen at tage hånd om de online værktøjer, der er til rådighed.

- Jeg tror at vi kommer til at tage det bedste med os videre, når vi er kommet på den anden side af alt det her corona. Der bliver flere af de ting, vi har fundet ud af at bruge, som vi kommer til at fortsætte med, siger Ann-Vibeke Mose.

Annonce

Online introduktion

For orienteringsklubben handler det både om at dele løberuter og ikke mindst løbetider med hinanden, men også om at have fundet ud af, at det kan have sine fordele at kommunikere online.

- Vi har gjort os rigtig mange erfaringer med at lægge gratis videoer op på Facebook. Det med at lave online introduktionsvideoer og læringsvidoer, det fortsætter vi med, for de virker faktisk rigtig godt i stedet for at stå og prøve at forklare det ude i en skov, fortæller Ann-Vibeke Mose.

Ikke alle online-løsninger er det lige langtidsholdbare.

Hos Struer Cykelklub har man hovedsageligt brugt de digitale værktøjer til at holde bestyrelsesmøder med. Det gjorde det muligt at gennemføre mødet uden at skulle være sammen rent fysisk, men følelsen er, at det mest er en løsning man kun bruger indtil restriktionerne lempes.

-Det er af nød, og det tror jeg ikke vi kommer til at fortsætte med, når verden forhåbentligt inden for længe begynder at vende tilbage til normalen, fortæller kasserer Vagn Kalhøj.


Det med at lave online introduktionsvideoer og læringsvidoer, det fortsætter vi med, for de virker faktisk rigtig godt i stedet for at stå og prøve at forklare det ude i en skov.

Ann-Vibeke Mose, formand.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce