Annonce
Navne

Når der snakkes business, går det rigtigt godt

Søndag går turen atter hjem til det elskede Skave for Svend Åge Madsen. Her venter familie og bekendte; blandt andet Steen Madsen (til højre) og hans søn Kristoffer (til venstre). Privatfoto
Svend Åge Madsen var en landmand, der gjorde en opdagelse. Det blev ikke bare til hans levevej, men også hans altoverskyggende interesse. Søndag må han finde plads til noget andet, hans 90 års fødselsdag.
Annonce

Sevel: "Det er svært at spå - især om fremtiden."

Skulle man glemme ophavsmanden til det citat, så minder de træudskårne figurer fra Storm P's univers om det. De står ved Skave Nedbrydning.

Alligevel tillader vi os at spå om fremtiden. Tilmed med noget nær usvigelig sikkerhed.

Når verden møder søndag den 23. august, fylder Svend Åge Madsen 90 år, og når han denne dag vender hjem, så vil det med noget nær statsgaranti ikke være for at kigge på Storm P-figurerne.


Kom der nu en gammel landmand ind, så skal jeg love for, at han kom i krydsforhør om kornpriser og så videre. Han har altid interesseret sig for landbrug og handel.

Steen Madsen, søn


Fejringen glæder han sig som sådan heller ikke mest til. Det er i stedet - inden kage, sange og mødet med familie og bekendte finder sted - at besøge Skave Nedbrydning.

Kroppen er ikke længere god nok til at spankulere rundt på den enorme plads. Det bremsede en blodprop, hvilket gør, at han i dag bor på Sevel Alderdomshjem. Men forbi pladsen, det skal han.

- Helbredet er ikke så godt, som det har været, men som regel går det godt med ham, og når vi snakker "business", går det rigtigt godt, understreger det ene af hans børn, Steen Madsen, som i dag driver Skave Nedbrydning.

Derudover har Svend Åge Madsen to døtre, Lene og Kirsten.

Og så havde han et firma. I 1965 grundlagde han Skave Nedbrydning.

Annonce

Der kom en landmand

Svend Åge Madsen var faktisk en landmand, der gjorde en opdagelse.

I 1965 skulle han bygge en stald og fandt, at en række ejendomme i Holstebro stod til at blive revet ned, og alt det Svend Åge Madsen behøvede, gemte sig i dem. Så han bød og fik opgaven.

- Far gjorde det på sin egen måde dengang. I dag er det blevet moderne - at pille noget ned og sælge og genbruge det igen. På den måde var han forud for sin tid, forklarer Steen Madsen.

Nu tænker læseren måske, at dette fødselsportræt handler vel meget om nedbrydning. Det har en simpel forklaring, hvis du spørger familien:

- Det var hans livsværk. Arbejdet var også hans hobby. På godt og ondt. Meget af hans liv gik med nedbrydning, uden der var plads til mange andre interesser, siger Steen Madsen.

Derfor kunne man også i mange år, efter Svend Åge Madsen overdrog sin virksomhed til sønnen, stadigvæk finde ham i det fyrrum, der før en opbygning var virksomhedens kontor. Herfra kunne Svend Åge Madsen følge og styre slagets gang.

- Kom der nu en gammel landmand ind, så skal jeg love for, at han kom i krydsforhør om kornpriser og så videre. Han har altid interesseret sig for landbrug og handel.

Søndag skal det udelukkende handle om Svend Åge Madsen. Her står den på brunch i Skave og fest - der kommer 16-17 familiemedlemmer og tilmed en tidligere nedbryderkollega.

Men først skal fødselaren nok lige forbi sit firma...

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce