Annonce
Struer

- Når de kunne det i både Asp og Tvis, kan det selvfølgelig også lade sig gøre i Hjerm

Søren Kongsgaard blev tvunget ud i et ophørsudsalg i december. Nu begynder arbejdet i Hjerm på at få opført en ny butik. Arkivfoto: Morten Stricker
Dagrofa er med på idéen om at etablere en ny købmandsbutik og kontaktede allerede i december Stefan Harregaard og de øvrige medlemmer af den oprindelige arbejdsgruppe, der arbejdede på at få opført en ny dagligvarebutik i Hjerm tilbage i 2015.
Annonce

Hjerm: Købmandsbutikken i Hjerm er nu endegyldigt lukket ned og arbejdet på at få etableret en ny kan gå i gang.

Det skete efter et møde, som Dagrofa havde taget initiativ til i mandags, og det er så ikke første gang, at Hjerm-borgerne må opruste for at sikre en butik i byen.

Søren Kongsgaard, som har været fjerde-generations købmand i byen, lige indtil han blev tvunget ud i et ophørsudsalg i december, har tidligere haft planer om at ændre kurs.

Dagrofa

Dagrofa koncernen driver kæderne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb – samlet set omkring 511 butikker hvoraf 54 MENY og SPAR-butikker er ejet af Dagrofa.

Kilde: Dagrofa.dk

Annonce

Revet med i faldet

I 2015 meddelte Søren Kongsgaard i oktober, at han ville stoppe som købmand for at prøve noget nyt.

De faste medarbejdere var allerede opsagt med virkning fra nytår, og en gruppe borgere begyndte derfor at undersøge grundlaget for en ny dagligvarebutik i byen.

Det førte til en indsamling, hvor borgerne dag for dag kunne følge, hvor mange der havde givet tilsagn om at købe en anpart i den fremtidige butik, og på et borgermøde i Hjerm Hallen blev SuperBrugsen i Vinderup præsenteret som den fremtidige samarbejdspartner, der ville leje sig ind i den nye butik, som arbejdsgruppen planlagde at få opført.

I december 2015 indgik Søren Kongsgaard så en samarbejdsaftale med Kim Mikkelsen fra Spar-butikken på Døesvej i Holstebro, som blev ejer af butikken, og Søren Kongsgaard og det øvrige personale blev ansat på almindelige lønmodtagervilkår.

De blev så revet med i faldet, da Kim Mikkelsen i december 2019 gik konkurs med flere butikker i både Holstebro, Nørre Felding og altså også i Hjerm.

Annonce

Ikke Hjerms skyld

På et møde med borgerforeningen og Dagrofa i mandags kunne Søren Kongsgaard forsikre, at det ikke var butikken i Hjerm, der fik læsset til at tippe for Kim Mikkelsen, og repræsentanten fra Dagrofa, som selv havde taget initiativ til at sikre en ny butik i Hjerm, var da også overbevist om, at der er basis for at drive en fornuftig forretning i byen.

Men akkurat som det har været tilfældet i Asp og i Tvis og så mange andre steder i landet, skal det ifølge Dagrofa være en ny butik, en større butik på et sted mellem 400 og 500 kvadratmeter, bedre parkeringsforhold og et større udvalg.

Nu ligger det så fast, at der ikke blive etableret ny butik i Søren Kongsgaards bygninger.

Søren Kongsgaard har meddelt, at det er endegyldigt forbi, og at bygningerne vil blive sat til salg.

Annonce

Skulle have en chance

Dette er så også et signal til den oprindelige arbejdsgruppe, som gik i gang med at sikre Hjerm en ny butik i 2015 om, at det er nu, de kan hente de tidligere planer op af skuffen og arbejde videre på at få etableret en helt ny butik.

- Dagrofa henvendte sig allerede til os i december, da nyheden om, at butikken var under afvikling, kom ud, fortæller Stefan Harregaard, den administrerende direktør på Humlum, Scandinavian Bakery.

- Men dengang mente vi, det var for tidligt at gøre noget. Søren skulle lige have en chance for at genetablere butikken, hvis det var det, han ønskede. Vi ville lige afvente, hvad der kom til at ske, fortæller Stefan Harregaard.

- Ingen vidste, hvad der lå bag lukningen, og om butikken kunne åbne igen i et nyt regí, konstaterer han.

Annonce

Indkalder til borgermøde

Borgerforeningen vil derfor indkalde til et borgermøde, så alle i Hjerm og nærmeste omegn kan få mulighed for at byde ind med løsninger og stille spørgsmål.

Dette bliver det næste skridt i processen, og selvfølgelig skal vi da have en købmandsbutik i byen, understreger Stefan Harregaard, og det samme gør Tim Pindstofte fra Hjerm Borgerforening.

- Når de var i stand til at få bygget ny butik i både Asp og Tvis, kan det selvfølgelig også lade sig gøre i Hjerm, siger Stefan Harregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

Annonce