Annonce
Holstebro

De er de mest vaccinerede men også de mest smittede

 - Jeg tænker, at det er en stor skole, og det er dér, smitten lever, og de små tager den med hjem. Vores i 3. klasse er testet positiv. Vi har prøvet at isolere ham herhjemme, men hende, vi har i gymnasiet, er lige blevet testet positiv i dag, siger Irene Kristina Lindegaard, der er sognepræst i Mejdal-Halgård. Foto: Morten Stricker
Hvorfor er Mejdal-Halgård så hårdt ramt af corona? Passer de mindre på herude end borgerne i andre sogne? Nej, det er ikke forklaringen, siger de selv.

Mejdal: Det er det sogn, der har den højeste vaccinationstilslutning i Holstebro Kommune.

Hele 94 procent af alle de borgere, der har fået tilbudt vaccinen, har taget imod den.

Men Mejdal er også det sogn, der har absolut flest smittede. Og tallet fortsætter bare med at stige, viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut.

Annonce

I går lød tallet på 72 smittede i løbet af de sidste syv dage.

Nu er tallet oppe på 85 smittede i løbet af de sidste syv dage blandt de 4106 beboere i sognet.

20 smittede i klasse

Spørger man de lokale, så har de især én forklaring på, at sognet er så hårdt ramt - nemlig at det er et område med rigtig mange børnefamilier.

- Torsdag var skolen oppe på 80 smittede elever, og det er steget i dag. Det er de ikke-vaccinerede børn i indskolingen, der driver smitten - og især på 1. 2. og 3. årgang er der nogle klasser med rigtig mange smittede, fortæller skoleleder Henriette Vibe Hebsgaard.

Sognepræst Irene Kristina Lindegaard er mor til en af 3. klasses eleverne, som er testet positiv i sidste uge. Han er én ud af 20 elever i klassen, som er smittet.

- Jeg tænker, at det er en stor skole, og det er dér, smitten lever, og de små tager den med hjem. Vores i 3. klasse er testet positiv, og vi har prøvet at isolere ham herhjemme, men hende, vi har i gymnasiet, er lige blevet testet positiv i dag, siger Irene Kristina Lindegaard.

Annonce

Lucia aflyst - igen

Hun fortæller, at kirkens corona-udvalg netop har aflyst Lucia-optoget den 12. december.

- Vi er ikke forpligtet til at lukke ned, for vi har ikke smitteudbrud i kirken, men børnene kan deltage fra fem år og opefter, og de blandes på kryds og tværs af klasserne. Så vi må aflyse. Desværre, for det gjorde vi også sidste år, siger sognepræsten.

Holstebro Kommune anbefaler, at alle borgere lader sig teste, samt indført en række anbefalinger for skoler og foreningsliv i området.

Annonce

Smittekæder kan følges

Ifølge Statens Serum Institut er 135 af de 282 smittede i hele kommunen børn i alderen 6-11 år.

Har I overvejet at lukke skolen helt - eller indskolingen?

- Det er ikke mig, der bestemmer det. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed. Jeg har været i kontakt med dem to gange i dag, og vi skal tale sammen igen i morgen (fredag, red.) formiddag, siger Henriette Vibe Hebsgaard, skoleleder.

Hun fortæller, at man gerne vil vente og have svar på elevernes pcr-test på 6. dagen, som kommer fredag.

- Men det er klart, vi skal have stoppet smitten. Noget af det, man kigger på i forhold til at lukke ned, er hvis man ikke længere kan se smittekæderne - altså hvis, der lige pludselig er ti i 7. klasse, som bliver smittet, og som ingen søskenderelationer har i indskoling, siger skoleleder Henriette Vibe Hebsgaard.

Men der er Halgård Skole ikke nu. Smitten blandt personalet springer ikke rundt, og smittekæderne blandt børnene har indtil videre kunne spores.

Social- og Sundhedsdirektør i Holstebro Kommune, Lone Becker Kjærgaard, peger også på børnene som den primære årsag til de høje smittetal i Mejdal.

- Vi følger de retningslinjer, som sundhedsmyndighederne har, og så opfordrer vi til, at man bliver vaccineret - også børnene, når de bliver indkaldt til det. Så er man er bedre beskyttet mod smitte og ens sygdomsforløb bliver knap så alvorligt, siger hun.


Annonce
Holstebro

Langvarig sygeplejestrejke trækker spor: Dobbelt så mange patienter valgte privathospital

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Maggie er med 'mor' i salonen hver dag: - Kunderne synes, det er så hyggeligt - nogen bliver ligefrem skuffede hvis hun ikke er her

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Holstebro

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Vestjylland

Politiet efterlyser vidner til brutalt overfald på åben gade: 32-årig fik knytknæveslag og flaske i hovedet

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Navne For abonnenter

Poul-Erik Sloth Nielsen blev 'kun' 72 år - men der er mange, som bliver 100 år og ikke har prøvet så meget, som han har

Holstebro For abonnenter

Ragnvald fik livet tilbage, da en anden mistede sit: - Jeg er dybt taknemlig

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvorfor skal jeg have skattefri penge ind på kontoen, som jeg ikke har bedt om og ikke har brug for?

Holstebro For abonnenter

Hun er selv vaccineret - men ikke hendes børn:  - For at være ærlig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal være så stort et pres

Holstebro

Nye regler kan smadre skiferien for Karsten: - Det kan ikke passe. Jeg har fået tre stik og er immun - jeg må være ønsket at få ind

Annonce