Annonce
Kultur

Musikteatret om Rock-anklage: Dårlig undskyldning

Folkene bag de seneste to års Rock i Holstebro ærgrer sig over, at forholdsvist få ekstra tilskuere kunne have gjort et underskud til et overskud - og Rock i Holstebro kunne dermed have levet videre. Arkivfoto
Musikteatret Holstebro gav et sponsorat på 200.000 kroner til Rock i Holstebro, som alligevel løb ind i et underskud og gav Sting-koncert noget af skylden.

Holstebro: Da Rock i Holstebro mandag meldte ud, at kulturforeningen bag musikfestivalen havde indgivet en konkursbegæring, ærgrede bestyrelsen sig over ikke at have haft de små marginaler på sin side.

I de to år den nye bestyrelse havde stået i spidsen, var Rock i Holstebro blot få hundrede ekstra tilskuere fra et overskud. Det første år kom dårligt vejr i vejen, det andet år en brudt aftale.

- Vi sidder til møde hos Holstebro Kommune i selskab med de andre store aktører på musikmarkedet i Holstebro Kommune og lover hinanden, at vi ikke lægger arrangementer inden for 14 dage af hinanden. Vi lover hinanden det alle sammen, alle! Så er det altså skuffende, at én springer fra aftalen en uge efter og annoncerer et arrangement, der ligger inden for seks dage efter Rock, sagde bestyrelsesmedlem Kim Egholm i en pressemeddelelse.

Rock i Holstebro vurderede, at Musikteatret Holstebros Open Air-koncerter havde kostet dem besøgende.

Men den udlægning giver direktør i Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen, ikke meget for.

- Det er trist, at Rock i Holstebro må lukke, men det er en dårlig undskyldning at give os noget af skylden. Jeg tror, man skal starte med at kigge på sig selv først og se, om man har været dygtig nok, og så først dernæst kigge på andre, siger Anders Jørgensen.

Annonce

Vi gav også det sponsorat for, at de skulle klare sig igennem, og at man så nu, hvor det alligevel ikke gik godt, vælger at sparke bagud efter os, det, synes jeg, er helt og aldeles utilstedeligt.

Anders Jørgensen, direktør, Musikteatret Holstebro.

Sponsorat som et plaster på såret

Anders Jørgensen fortæller, at grundet kollisionen med Rock i Holstebro og Open Air-koncerterne havde Musikteatret Holstebro givet et sponsorat på 200.000 kroner, "fordi Rock i Holstebro er en god ting for byen."

- Vi gav også det sponsorat for, at de skulle klare sig igennem, og at man så nu, hvor det alligevel ikke gik godt, vælger at sparke bagud efter os, det, synes jeg, er helt og aldeles utilstedeligt, siger Anders Jørgensen.

Ifølge Rock i Holstebro-bestyrelsen gav årets festival et minus på mere end 200.000 kroner, og egenkapitalen ramte dermed - 700.000 kroner. Da to ud af 35 kreditorer ikke ville være med længere, valgte foreningen at indgive en konkursbegæring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce