Annonce
Kultur

Musikteatret om Rock-anklage: Dårlig undskyldning

Folkene bag de seneste to års Rock i Holstebro ærgrer sig over, at forholdsvist få ekstra tilskuere kunne have gjort et underskud til et overskud - og Rock i Holstebro kunne dermed have levet videre. Arkivfoto
Musikteatret Holstebro gav et sponsorat på 200.000 kroner til Rock i Holstebro, som alligevel løb ind i et underskud og gav Sting-koncert noget af skylden.
Annonce

Holstebro: Da Rock i Holstebro mandag meldte ud, at kulturforeningen bag musikfestivalen havde indgivet en konkursbegæring, ærgrede bestyrelsen sig over ikke at have haft de små marginaler på sin side.

I de to år den nye bestyrelse havde stået i spidsen, var Rock i Holstebro blot få hundrede ekstra tilskuere fra et overskud. Det første år kom dårligt vejr i vejen, det andet år en brudt aftale.

- Vi sidder til møde hos Holstebro Kommune i selskab med de andre store aktører på musikmarkedet i Holstebro Kommune og lover hinanden, at vi ikke lægger arrangementer inden for 14 dage af hinanden. Vi lover hinanden det alle sammen, alle! Så er det altså skuffende, at én springer fra aftalen en uge efter og annoncerer et arrangement, der ligger inden for seks dage efter Rock, sagde bestyrelsesmedlem Kim Egholm i en pressemeddelelse.

Rock i Holstebro vurderede, at Musikteatret Holstebros Open Air-koncerter havde kostet dem besøgende.

Men den udlægning giver direktør i Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen, ikke meget for.

- Det er trist, at Rock i Holstebro må lukke, men det er en dårlig undskyldning at give os noget af skylden. Jeg tror, man skal starte med at kigge på sig selv først og se, om man har været dygtig nok, og så først dernæst kigge på andre, siger Anders Jørgensen.

Vi gav også det sponsorat for, at de skulle klare sig igennem, og at man så nu, hvor det alligevel ikke gik godt, vælger at sparke bagud efter os, det, synes jeg, er helt og aldeles utilstedeligt.

Anders Jørgensen, direktør, Musikteatret Holstebro.

Annonce

Sponsorat som et plaster på såret

Anders Jørgensen fortæller, at grundet kollisionen med Rock i Holstebro og Open Air-koncerterne havde Musikteatret Holstebro givet et sponsorat på 200.000 kroner, "fordi Rock i Holstebro er en god ting for byen."

- Vi gav også det sponsorat for, at de skulle klare sig igennem, og at man så nu, hvor det alligevel ikke gik godt, vælger at sparke bagud efter os, det, synes jeg, er helt og aldeles utilstedeligt, siger Anders Jørgensen.

Ifølge Rock i Holstebro-bestyrelsen gav årets festival et minus på mere end 200.000 kroner, og egenkapitalen ramte dermed - 700.000 kroner. Da to ud af 35 kreditorer ikke ville være med længere, valgte foreningen at indgive en konkursbegæring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Struer

Klar med forslag for butik i Hjerm

Annonce