Annonce
Kultur

Musikteatret befinder sig i et ingenmandsland med 40.000 aflyste billetter

Juni måneds open air-koncert med 80'er musik er blandt de mange aflyste arrangementer hos Musikteatret Holstebro. Men hvornår, hvad og hvordan må man åbne med igen? Det savner direktøren blandt andet svar på. Foto: Morten Stricker
Musikteatret Holstebro har svært ved at vurdere, hvor man står i coronakrisem. Alt, der kommer ud, er meget uklart, og situationen er kaotisk, siger direktør Anders Jørgensen.

Holstebro: Gæsteantallet har uheldigvis været nemt at tælle for Musikteatret Holstebro på det seneste. Der var været én. Direktør Anders Jørgensen.

Han kalder situationen for en gyser, og det skyldes ikke, at han er den eneste mand på arbejde i det enorme musikhus.

- Vi har måske 40.000 billetter, der er aflyst her i foråret, og lige nu er der kun mig til at tage sig af henvendelser, fordi resten af de ansatte er sendt hjem for at beskytte sig selv. Det er rigtigt svært i øjeblikket. Kaotisk, erkender Anders Jørgensen.

De mange solgte billetter skal enten flyttes til en senere forestilling, laves om til et gavekort eller i sidste instans tilbetales. Puklen er stor, og direktør opfordrer derfor til tålmodighed.

Det er dog langtfra den eneste udfordring, Musikteatret har at bokse med. Som de fleste andre er kulturhuset berørt af coronakrisen og aflyste forestillinger, men det frustrerer, at man ikke kan få et overblik over, hvordan krisen vil ramme huset.

- Alt, der kommer, er meget uklart. Det er for eksempel ikke defineret, hvad et stort arrangement egentlig er. Vi kan heller ikke skære ned, for så er der ingen lønkompensation. Vi er fanget i ingenmandsland, siger Anders Jørgensen.

- Ser man på hjælpepakkerne, så er der noget at hente for egnsteater-delen, og det er fint, men ikke for det, der kendetegner Musikteatret, hvilket er den del, som modsat mange andre kulturinstitutioner har en stor egenindtjening.

Annonce

Skal nok klare det

Musikteatret Holstebro er ikke truet på eksistensen, understreger direktøren.

- Jeg tror, vi er godt stillet i forhold til mange andre i en lignende situation, fordi vi ikke har mange fastansatte, men til gengæld en del på variabelløn. Der er hovedsageligt tale om unge mennesker, så også her er påvirkningerne store. Men vi skal nok klare det, siger Anders Jørgensen og tilføjer:

- Ingen af vore gode sponsorer er faldet fra i denne periode, selvom jeg kun kan forestille mig, at de også er presset i denne tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce