Annonce
Kultur

Musikken er klar: Festival bliver gennemført i coronaudgave

Om lidt over en måned kan formanden for Haze Over Haarum, Hanne Noermark, byde velkommen til op til 1000 gæster til en coronaudgave af den traditionsrige festival. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er vigtigt at gennemføre årets Haze Over Haarum for at holde gang i frivilligheden omkring festival, siger formand, der glæder sig over, at genåbningsplan giver mulighed for at arrangere festival i Harboøre

Harboøre: Der bliver musik på festivalpladsen i Harboøre igen i år.

Men den normale festival bliver i stedet til en Haze Over Haarum - Corona Edition, som festivalens formand, Hanne Noermark, kalder årets udgave. Den bliver afviklet i en forkortet udgave over to dage 11.- og 12. juni.

Det er resultatet, efter næsten alle partier i folketinget natten til tirsdag indgik en aftale om yderligere genåbning af landet oven på coronapandemien. Aftalen betyder blandt andet, at der må holdes udendørs arrangementer med op til 2000 gæster, der skal være inddelt i zoner med 200 gæster i hver.

Annonce

Haze Over Haarum har dog valgt, at der bliver tale om to separate festivaldage, hvor der hver dag vil være plads til 1000 gæster.

- Det er lidt med blandede følelser, at vi har fået meddelelsen. Vi vil gerne afholde festival, og jeg glæder mig over, at vi nu får mulighed for det. Men på den anden side giver det os en del flere udfordringer, når pladsen skal opdeles i zoner, hvor vi skal tilbyde de samme muligheder og udvalg med blandt andet bespisning og toiletter, siger Hanne Noermark.

Tænkte på alternativer

Tirsdag morgen har flere andre festivaler meldt ud, af de aflyser deres festivaler, da de ikke kan lave festival med de vedtagne restriktioner. Og en aflysning har også ligget i baghovedet på ledelsen af Haze Over Haarum.

- Men vi blev hurtigt enige om, at vi ville forsøge at gennemføre årets festival. Omkring juletid begyndte jeg at tænke på, hvordan det kunne gøres, da det på det tidspunkt begyndte at se ud til, at det ikke ville være muligt at lave en normal festival i år, siger festivalformanden.


Jeg føler, vi er godt klædt på til at kunne lave en festival under de nuværende rammer, og vi vil gerne give vores gæster en god oplevelse på trods af restriktionerne

Hanne Noermark, formand Haze Over Haarum


Hun og den øvrige festivalledelse har været forberedt på i hvilken retning restriktionerne for årets festival kunne gå efter regeringens ekspertudvalg for et par uger siden kom med anbefalinger, der minder om dem, der nu er blevet vedtaget for årets festivaler.

Blandt andet har ledelsen lavet planer for, hvordan pladsen skal opdeles i de i alt fem zoner, så der kan blive plads til de 1000 gæster, der bliver plads til på hver af de to festivaldage.

- Jeg føler, vi er godt klædt på til at kunne lave en festival under de nuværende rammer, og vi vil gerne give vores gæster en god oplevelse på trods af restriktionerne. Vi vil skabe den hygge, som Haze er kendt for og vi tror på, at det bliver en god festival, siger Hanne Noermark.

Annonce

Musik er næsten klar

I løbet af ugen vil festivalen lægge sidste hånd på musikprogrammet.

- Vi har næsten lukket vores musikplan, som skal have lukket de kommende dage. Der er lavet nogle forhåndsaftaler, som vi nu skal have endeligt på plads, siger festivalformanden, der endnu ikke vil fortælle, hvilke navne, der vil være på plakaten til årets festival.

Økonomisk bliver årets Haze Over Haarum heller ikke på et niveau, som man kender fra tidligere år. Men Hanne Noermark mener, det er vigtigt af flere årsager at gennemføre festivalen i Harboøre på trods af de restriktioner, der er.

- På flere områder kommer vi til at have de samme udgifter, selv om der kun vil være 1000 gæster. Men vi har valgt at lave festivalen, fordi den er vigtig for vores område ved at holde gang i både musikken og frivilligheden omkring festivalen. Samtidig er vi også sat i verden for at generere et overskud til de foreninger, der stiller med frivillige til os, og de er også afhængige af de penge, de kan tjene hos os, siger Hanne Noermark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce