Annonce
Kultur

Musik fra dengang far var knægt

- Det er helt fantastisk at gøre sin hobby til sit arbejde, siger omsorgsmusikanten Susanne Jensen Dahl, der underholder på Bakkebo onsdag 8. januar. PR-foto

Vinderup: - Det er helt fantastisk at gøre sin hobby til sit arbejde, siger omsorgsmusikanten Susanne Jensen Dahl, 54, Spjald, der onsdag 8. januar kl. 14.30 besøger Bakkebo Plejecenter.

Hun er opvokset i Vinderup, har spillet musik siden hun var 12 år, og startede sin egen virksomhed Omsorgsmusikanten pr. 1. september 2019.

- Jeg spiller erindringsmusik fra ”den gang far var knægt” og spiller rundt om på plejehjem i kommunerne og i private hjem, og i vuggestuer og børnehave, fortæller hun.

Susanne Jensen Dahl arbejde i mange år på plejehjem.

- Men for to år siden sagde jeg mit job op. Jeg ville ud og gøre en forskel, ud og skabe glæde. Og derved opstod ideen til min virksomhed. I dag laver jeg ikke andet end at spille musik hver dag, fortæller hun.

Allerede som lille pige lærte hun de gamle melodier.

- Jeg sad tit og lyttede til giro 413 om søndagen for at optage sange på bånd, og så lære dem bagefter. Jeg spiller nemlig efter gehør, fortæller hun.

Bakkebo vennekreds ser frem til en spændende eftermiddag og håber, at der er mange, som vil møde op og deltage af beboere, pårørende og deltagere udefra. Entre er 50 kroner, og der er ikke tilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Damer

TTH henter bagspiller i Nykøbing

Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce