Annonce
Holstebro

Museumsdirektøren smiler, sommerhusudlejeren sover stadig ikke om natten og kæresteparret glæder sig til at ses igen

- At planen for genåbningen af den dansk-tyske grænse er rykket fra 1. juni til 29. maj hjælper os overhovedet ikke, tværtimod er det næsten mere frustrerende. Vi kan ikke bestille rengøringsfolk, før vi ved noget, og hvis hun siger den 29. maj, at gæsterne må komme herop 1. juni, kan vi ikke nå at få alt gjort klar, siger Anna Grethe Olesen fra Klitferie i Ulfborg. Genrefoto/Arkiv: Scanpix
Nyheden om den udvidede genopåbning af Danmark får en modtagelse i det vestjyske, der svinger fra lunken til eufori.
Annonce

Holstebro: De første gæster lukkes ind på Strandingsmuseum St. Georg lørdag, og Holstebro Museerne og Frilandsmuseet Hjerl Hede følger trop tirsdag.

- Jeg smiler fra øre til øre. Det gør mig så glad, at vi igen kan have folk i vores museer. Det er det, der giver vores arbejde mening. Vi elsker at fortælle Danmarkshistorie, siger Ingeborg Svennevig, direktør for de Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, der har en del medarbejdere hjemsendt, som nu kaldes på arbejde.

For Musikteatret Holstebro gør den seneste udvidelse af genåbningen, som blandt andet indebærer at teatre, museer og biografer får lov til at åbne straks, ingen forskel.

- Nej, for de arrangementer, vi havde i foråret, er aflyst, og vi har først arrangementer til september igen, siger direktør Anders Jørgensen, der ikke har planer om at eksperimentere med eksempelvis nye drive-in arrangementer.

- Mads Langer drive-in koncerten i København blev en kæmpe fiasko med 600 publikummer. Det er der ingen økonomi i. Vi har tabt mange penge - det har været en dyr periode – men vi skal fokusere på de ting, vi er eksperter i, siger Anders Jørgensen.

Annonce

Mere frustreret end før

Længere ude vestpå, i Ulfborg, er man gået fra frustreret til mere frustreret.

- Vi ved stadigvæk ikke, om de tyskere, der har booket sommerhuse fra 1. juni må komme herop. Det er så frustrerende. Jeg kan ikke sove om natten. Det er ved at ødelægge os. Vi bliver ringet og skrevet ned af tyskerne. De seneste dage har jeg arbejdet 10-11 timer, fortæller Anna Grethe Olesen, der driver Klitferie med sin mand og deres to sønner.

Lørdag har hun tre nøgle-udleveringer, et almindeligt år har Klitferie 90-100 ankomster på en lørdag. Bureauet udlejer 240 sommerhuse, heraf er kun tre ejet af tyskere, så det rækker som en skrædder et vist sted, at tyskere, der ejer et sommerhus i Danmark, godt må krydse grænsen igen fra på mandag.

Men nyheden om den lille lempelse af grænserestriktionerne, som også gælder for udlændinge, som har en dansk kæreste, betyder en verden til forskel for Bodil Lind Christensen fra Holstebro.

- Det lyder fantastisk. Det er kanon. Jeg havde ønsket, at det var sket noget før, fordi der har været en masse dejlige højtider, hvor vi havde muligheden for at være sammen, fortæller Bodil Lind Christensen.

Hun har ikke set sin tyske kæreste igennem to et halvt år siden 18. februar.

Hvordan har det været at undvære hinanden?

- Det har været okay. Vi har facetimet, og vi har jo ikke været vant til at være sammen i hverdagene, fordi han har sit arbejde i Tyskland, og jeg også har et travlt og sjovt liv her. Så vi har hele tiden sagt, at situationen lige nu er lidt øv, men det er der ikke noget at gøre ved, siger Bodil Lind Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Venstre, vindmøller og dobbeltspil

Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

Annonce