Annonce
Holstebro

Museums-foredrag om danske juletraditioner

Benno Blæsild vil i sit foredrag kaste lys over, hvordan den oldnordiske, hedenske vinterfest først blev til kristendommens fødselsdagsfest for siden at blive detailhandelens største kampagneplatform - men jo også den jul, vi kender og elsker i dag. Pressebillede

Holstebro: Julen, som vi fejrer den i dag, har kun et par hundrede år på bagen, men hvor gammel er den oprindelige nordiske jul? Hvad betyder ordet jul? Hvad er vores ældste juleskik?

Disse og mange andre spørgsmål om højtiden besvares af Benno Blæsild, når historikeren og juleeksperten holder foredrag på Holstebro Museum onsdag den 2. december klokken 19.30.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

Annonce

Benno Blæsild, der gennem en årrække var verdens eneste juleinspektør, er kendt fra sin tid i Den Gamle By og fra tv, hvor han ofte har optrådt som ekspert - specielt inden for juletraditioner.

Hvis man vil læse om vores jul inden foredraget, kan man dykke ned i en række værker af Benno Blæsild om julen; blandt andet "Julens Traditioner - fra hedenskab til gaveræs", der udkom i 2007.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce