Annonce
Ulfborg/Vemb

Museums-café dropper varme retter: - Vi er meget glade for den løsning, vi har fundet frem til

Det er ikke utænkeligt, at der igen vil blive restaurant på Strandingsmuseet i Thorsminde. Men museet har måttet finde sig tilrette i en ny virkelighed, hvor museet selv har måttet overtage driften af restauranten, der er blevet til cafe. Arkivfoto
Strandingsmuseet har måttet opgive at føre restauranten videre med varme retter, efter restauratør gik konkurs. Nu driver museet selv en café med kolde anretninger, og det har ifølge afdelingslederen fungeret fint. Der er dog usikkerhed om caféens fremtid.

Thorsminde: Det var ikke ligefrem et drømmescenarie for Strandingsmuseet, da Michael Lundsgaard i vinters gik konkurs med museets restaurant.

- Vi var igennem en proces, hvor vi skulle finde ud af, om vi kunne nå at skaffe en anden forpagter. Det kunne vi ikke før højsæsonen startede, så vi besluttede selv at overtage driften og køre det videre som café, siger afdelingsleder på Strandingsmuseum St. George, Helle Henningsen.

Derfor blev der i marts ansat en ny kok, der skulle stå for de daglige anretninger. Men i juni forlod den nye kok posten - dog helt udramatisk, hvis man spørger afdelingslederen.

I dag har et fast køkkenpersonale overtaget i køkkenet. Der bliver ikke længere serveret varme retter. Gæsterne på museet kan i stedet bestille blandt andet silde- eller krondyrtallerken. Og spørger man afdelingslederen, er man på museet godt tilfredse med dén løsning. Ihvertfald indtil videre.

- Vi har gjort, hvad vi kunne, og vi er meget glade for den løsning, vi har fundet frem til, og det kan sagtens fortsætte på den her måde, siger hun.

Annonce

Faciliteterne er der

Om museet igen får en decideret restaurant med forpagter, må tiden vise.

- Efter sommerferien tager vi det op til overvejelse, om vi kører videre med den her model, siger Helle Henningsen, der ikke vil afvise, at der igen kan blive en restaurant - i stedet for en café - i museets lokaler:

- Faciliteterne er her ihvertfald. Vi synes jo også det er sjovt at drive café selv, men det er jo ikke det, der er vores hovedfunktion, siger hun.

Andre gode spisesteder

Flere borgere i Thorsminde har efterlyst en restaurant med aftenåben i museet. Men det er der ingen planer om, som det er lige nu.

- Og der er jo også andre gode spisesteder, som restaurant Vestkysten, Café Havglimt, røgerierne og Vedersø Klit Badehotel. Så vi henviser også til andre, hvis folk gerne vil have varm mad, siger afdelingslederen, der fortsat er fortrøstningsfuld i forhold til at finde en forpagter, der kan påtage sig opgaven med café- eller restaurantdriften i fremtiden.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce