Ulfborg/Vemb

Museums-café dropper varme retter: - Vi er meget glade for den løsning, vi har fundet frem til

Det er ikke utænkeligt, at der igen vil blive restaurant på Strandingsmuseet i Thorsminde. Men museet har måttet finde sig tilrette i en ny virkelighed, hvor museet selv har måttet overtage driften af restauranten, der er blevet til cafe. Arkivfoto
Strandingsmuseet har måttet opgive at føre restauranten videre med varme retter, efter restauratør gik konkurs. Nu driver museet selv en café med kolde anretninger, og det har ifølge afdelingslederen fungeret fint. Der er dog usikkerhed om caféens fremtid.

Thorsminde: Det var ikke ligefrem et drømmescenarie for Strandingsmuseet, da Michael Lundsgaard i vinters gik konkurs med museets restaurant.

- Vi var igennem en proces, hvor vi skulle finde ud af, om vi kunne nå at skaffe en anden forpagter. Det kunne vi ikke før højsæsonen startede, så vi besluttede selv at overtage driften og køre det videre som café, siger afdelingsleder på Strandingsmuseum St. George, Helle Henningsen.

Derfor blev der i marts ansat en ny kok, der skulle stå for de daglige anretninger. Men i juni forlod den nye kok posten - dog helt udramatisk, hvis man spørger afdelingslederen.

I dag har et fast køkkenpersonale overtaget i køkkenet. Der bliver ikke længere serveret varme retter. Gæsterne på museet kan i stedet bestille blandt andet silde- eller krondyrtallerken. Og spørger man afdelingslederen, er man på museet godt tilfredse med dén løsning. Ihvertfald indtil videre.

- Vi har gjort, hvad vi kunne, og vi er meget glade for den løsning, vi har fundet frem til, og det kan sagtens fortsætte på den her måde, siger hun.

Faciliteterne er der

Om museet igen får en decideret restaurant med forpagter, må tiden vise.

- Efter sommerferien tager vi det op til overvejelse, om vi kører videre med den her model, siger Helle Henningsen, der ikke vil afvise, at der igen kan blive en restaurant - i stedet for en café - i museets lokaler:

- Faciliteterne er her ihvertfald. Vi synes jo også det er sjovt at drive café selv, men det er jo ikke det, der er vores hovedfunktion, siger hun.

Andre gode spisesteder

Flere borgere i Thorsminde har efterlyst en restaurant med aftenåben i museet. Men det er der ingen planer om, som det er lige nu.

- Og der er jo også andre gode spisesteder, som restaurant Vestkysten, Café Havglimt, røgerierne og Vedersø Klit Badehotel. Så vi henviser også til andre, hvis folk gerne vil have varm mad, siger afdelingslederen, der fortsat er fortrøstningsfuld i forhold til at finde en forpagter, der kan påtage sig opgaven med café- eller restaurantdriften i fremtiden.

0/0
Annonce
Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ægtepar fanget i bille-befængt lejlighed: - Det kribler og kravler alle vegne

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce