Annonce
Struer

Enorm opgradering af jernbanemuseum rykker tæt på:  Bygningen skal ligne en gammel DSB-remise

Arbejdet med første etape af overdækningen af jernbanemuseet kan med byrådets godkendelse gå i gang til august og stå færdigt i januar næste år. Ill.: Midtjysk Albyg, Aulum
Jernbanemuseet i Struer ser ud til at få opfyldt sit varme ønske om at komme i gang med at få hele museet under tag - byggestart forventes lige efter sommerferien
Annonce

Struer: Siden 2015 har folkene i støtteforeningen bag jernbanemuseet i Struer arbejdet på at få renoveret og udvidet museet.

Nu ser det ud til at det brændende ønske at om at sætte gang i første etape af byggeriet, der samlet er vurderet til at koste i omegnen af fem millioner kroner, kan få det sidste og afgørende skub af byrådet i Struer Kommune.

Det sker efter at økonomiudvalget står bag en indstilling om at frigive cirka 1,7 millioner kroner til byggeriet i 2020 og 2021.

Første etape er vurderet til at koste tæt på 2,6 millioner kroner, og med tilsagn om 500.000 kroner fra Færch Fonden, 300.000 kroner fra andre fonde, private donationer på 30.000 kroner og 25.000 kroner fra støtteforeningen, så passer pengene.

Annonce

Nyt med gamle rødder

Når byrådet har sagt ja til at bevilge pengene på mødet tirsdag, så er det planen at kraner og gummigeder tager fat til august.

Arbejdet med at lave 868 kvadratmeter af den i alt 1700 kvadratmeter store hal, der skal bygges hen over DSB´s tidligere godsbygning og dele af arealet ved museet, skal efter planen være afsluttet i januar 2021.

Når byggeriet står færdigt, er museets store samling under tag og i ly for vejr og vind. Som gæst slipper man også for regn og rusk, når man ser udstillinger, og museet kan holde åbent hele året.

Bygningen er tegnet, så den ligner en gammel DSB-remise, og farverne lysegrå RAL 7035 og mørkegrøn RAL 6020 er farver, som DSB har brugt både på køretøjer og bygninger.

Den første DSB-remise i Struer var i øvrigt en tilsvarende bygning, som lå på samme område, indtil cirka 1900.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce