Annonce
Holstebro

Museer har boomet under krisen: Overstiger sidste års billetsalg

På Frilandsmuseet Hjerl Hede frygtede man for fremtiden, da corona-nedlukningen kom. Men i dag har blandt andet regeringens hjælpepakke været med til at sikre en solid sommer for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker
Der har været godt gang i besøgstallet hos De Kulturhistoriske Museer i Holstebro, der har nydt godt af regeringens hjælpepakke og danskernes bliv-hjemme ferier.
Annonce

Holstebro: Det var med hjertet i halsen, at de Kulturhistoriske Museer i marts måtte lukke ned for besøgende. Især fordi budgettet for 2020 lå væsentligt højere end for 2019. Og stemningen blev ikke bedre af, at man midt i april måtte melde ud, at museerne på en måned havde mistet 1,6 millioner kroner i tabte billetindtægter.

Så på Frilandsmuseet Hjerl Hede, på den del af udearealet, som besøgende altid må benytte, blev en opfordring til donationer sat op.

- De ansatte var gode til at rykke sammen i bussen under nedlukningen. Men jo - der var krisestemning, siger direktør Ingeborg Svennevig.


Vi kommer nok til at ligge en million under i indtjening. Måske mere. Men vi ved jo omvendt heller ikke, hvor godt et efterår og hvor god en jul, vi kigger ind i

Ingeborg Svennevig, direktør, De Kulturhistoriske Museer


Først sidst i maj kunne museerne igen åbne dørene. Og så gik det ellers stærkt. Alene i juli måned fik museerne tilsammen i alt 48.147 gæster. På Strandingsmuseum St. George en fordobling fra sidste år. På Hjerl Hede en tredjedel mere end sidste år, og på Holstebro Museum - hvis tal dog er svære at sammenligne med sidste år - en tredobling.

- Den Gamle By i Aarhus har lavet en undersøgelse af, hvorfor så mange kom på museum. Det, de fandt frem til, var tre ting; at danskerne holdt ferie hjemme, museumsvejret i juli og det her med halv pris, siger hun.

Annonce

Lært af krisen

Tal for hele året viser, at museerne har oversteget sidste års billetsalg, selvom tallene indtil videre "kun" tæller indtil 9. august.

- Vi er virkelig glade for den interesse, folk har vist museerne. Det giver os en god ro i maven, og vi skal ikke ud i endnu grimmere beslutninger nu. Nu må vi bare vente på, at krisen er overstået, så vi kan se på, hvordan vi skal udvikle os fremover, siger Ingeborg Svennevig.

Selvom billetsalget er forøget kraftigt, og museerne har fået hjælp fra statens hjælpepakker, kommer budgettet dog stadigvæk ikke til at holde stik:

- Vi kommer nok til at ligge en million under i indtjening. Måske mere. Men vi ved jo omvendt heller ikke, hvor godt et efterår og hvor god en jul, vi får, siger hun.

Det har dog ikke kun været skidt med nedlukningen. For museerne har også lært af krisen.

- Blandt andet det med at gøre folk opmærksom på, at man godt må bruge museets arealer som Hjerl Hede til en gåtur. Og det med at opfordre folk til at tage ud i lokalområdet og opdage nogle af de ting, vi udstiller - lave nogle gåtursforslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Struer

Anerkendt kor giver julekoncert

Annonce