Annonce
Indland

Alle på midtjyske sygehuse opfordres til at bruge mundbind

Region Midtjylland opfordrer kraftigt til, at alle patienter og pårørende bærer mundbind på hospitaler.
Annonce

Region Midtjylland har besluttet at opfordre patienter, pårørende og andre udefrakommende til at bære mundbind på alle midt- og vestjyske hospitaler.

Det skriver TV Midtvest.

Patienter bliver flyttet mellem enhederne i regionen, og det er grunden til opfordringen. Også selv om smitten er lav i nogle områder.

- Det gælder alle vores hospitaler trods smittetryk, for det gælder om at passe på hinanden, siger Claus Brøckner Nielsen, der er lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt, til TV Midtvest.

Mens brugen af mundbind er en anbefaling på midt- og vestjyske hospitaler, er det et krav i forbindelse med siddende patientkørsel i Region Midtjylland for både passagerer og chauffører.

8. august genindførte Region Midtjylland desuden restriktioner for besøg på alle sine hospitaler for at stoppe smittespredning med coronavirus.

Restriktionerne betyder, at der kun må være én ledsager eller besøgende per patient. Afdelinger for børn og unge er dog undtaget. Her kan patienten have op til to ledsagere.

Onsdag indførte Sundheds- og Ældreministeriet krav om mundbind i offentlig transport i kommunerne Aarhus, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Odder og Horsens. De er alle en del af Region Midtjylland.

Kravet kommer, efter at smitten med coronavirus er steget i de områder.

For resten af landet anbefales det, at man altid medbringer mundbind i offentlig transport. Dermed kan man tage det på, hvis det ikke kan lade sig gøre at holde den fornødne afstand.

/ritzau/

TV Midtvest-artikel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Udvisningshelvede var med til at knuse drømmen om tredje pokaltitel: Min følelse er, at dommerne var noget hårdere ved os end ved dem

Holstebro

Vinderup ramt af indbrudsbølge

Struer

Masteklager bliver hørt

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce