Annonce
Sport

München bliver European Championships-vært i OL-jubilæumsår

München bliver i jubilæumsåret for det tragiske OL i 1972 vært for European Championships i august 2022.

München bliver vært for European Championships i multisport, når begivenheden i 2022 skal afvikles for anden gang i historien.

Den går i sin enkelhed ud på at afholde EM i mange forskellige sportsgrene på samme tidspunkt samme sted.

Da konceptet blev introduceret i 2018 var Glasgow og Berlin vært i fællesskab.

Forbundene inden for atletik, cykling, golf, roning, gymnastik og triatlon har alle bekræftet, at de vil være på plakaten, når begivenheden løber af stablen om tre år.

Det sker i øvrigt i jubilæumsåret for OL i München i 1972.

- Jeg taler for alle de deltagende sportsgrene, når jeg siger, hvor glade vi er for, at vi skal til München, siger mesterskabernes formand, Svein Arne Hansen, der også er præsident i Det Europæiske Atletikforbund (EA).

OL i 1972 huskes særligt for massakren, hvor atleter fra det israelske hold blev taget som gidsler af den palæstinensiske terrororganisation Sorte September. Terroristerne dræbte 11 israelere og en tysk politibetjent.

European Championships i 2022 afvikles fra 11. til 21. august.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Julestjernerne bringer glæde

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce