Annonce
Mærkedage

Multimand med mange bærende roller

Danny DeVito er blandt andet aktuel i komedieserien It's Always Sunny in Philadelphia, hvor han spiller far til et søskendepar, der spilles af Glenn Howerton og Kaitlin Olson. (Arkivfoto) Angela Weiss/Ritzau Scanpix
Selv om Danny DeVito kun er 1,47 meter høj, så har han haft flere store roller i årenes løb. 17. november fylder den amerikanske skuespiller og producer 75 år.

75 år: Danny DeVito har haft bærende roller i flere forskellige film og tv-serier, siden han debuterede som skuespiller i 1970'erne.

Men i årenes løb har han også flere gange stået bag kameraet og ageret producer og filminstruktør.

Søndag den 17. november fylder Danny DeVito 75 år.

Som skuespiller drager han stor fordel af sin højde på blot 1,47 meter.

I filmen "Twins" fra 1988 delte han eksempelvis hovedrollen med skuespilleren Arnold Schwarzenegger, der er 1,80 meter høj, og som han spiller tvilling med.

DeVito har også spillet den karakteristiske skurk The Penguin i Tim Burtons udgave af "Batman Returns" fra 1992.

Året efter blev han ved MTV Movie and TV Awards nomineret netop i kategorien "Bedste Skurk". Det blev dog ved det.

Men blandt andet ved Golden Globe i 1980 og Emmy Awards i 1981 vandt han flere priser for "Bedste Birolle" i tv-serien "Taxi".

Det er dog ikke kun for sit skuespil, at DeVito er blevet anerkendt ved prisuddelingerne.

Han har også været en del af produktionen i velkendte film som "Erin Brockovich" fra 2000, "Gattaca" fra 1997 og Quentin Tarantinos "Pulp Fiction" fra 1994.

De tre film har været nomineret i flere kategorier, men også vundet priser for blandt andet "Bedste Film", "Bedste manuskript" og "Bedste Hovedrolle".

DeVito er lige nu aktuel i komedieserien "It's Always Sunny in Philadelphia", hvor han spiller far til to af hovedpersonerne, og så har han en rolle i filmen "Jumanji: The Next Level", der får dansk premiere 5. december.

Privat er DeVito gift den amerikanske skuespiller og forfatter Rhea Perlman, som han blandt andet spillede sammen med i filmen "Matilda".

Filmen instruerede han også selv. Parret har sammen tre børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce