Annonce
112

MT: Jeg er ofte blevet truet

Natten til torsdag blev der udført hærværk på Kirken i Ulfborg Kirkeby og flere skilte sat op på strækningen mellem Ulfborg og Holstebro. Foto: Morten Stricker.
Ifølge anmeldelse til politiet kan nattens hærværk være rettet mod Mourits Troldtoft, der er dømt ved byretten i en sag om drab af ulv i april sidste år.
Ulfborg/Holstebro: Mens politiet nu forsøger at finde ud af, hvem der står bag det omfattende hærværk i nat, så samler mistanken om, at det retter sig mod Mourits Troldtroft, der sidste år blev kendt, da det kom frem, at det var ham, der havde skudt en ulv fra sin bil.

- Vi har fået en anmeldelse om hærværket, og den går på, at det er den omtalte person fra ulvesagen, der skal være hentydet til, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi torsdag morgen.

Mourits Troldtoft selv kalder det ubehageligt:

- Nu er jeg jo ofte blevet truet. Det samme er min søn, selv om han intet har med sagen at gøre. Men jeg synes da, at det virker ganske ubehageligt, siger Mourits Troldtoft, da Dagbladet torsdag formiddag taler med ham.

Han har ikke selv set hærværket, og han har ikke selv fået henvendelser om, at det skulle være rettet mod ham.

- Men hvis det er sådan...ja, jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Så blusser sagen åbenbart op igen, siger Troldtoft, der i byretten blev dømt for at have skudt en ulv, mens som har anket sagen til landsretten, der skal tage stilling til den efter sommerferien.

Hærværket og hentydningerne til ulvesagen kommer natten efter, at det kom frem, at der var blevet født et nyt kuld ulvehvalpe i Stråsø Plantage.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce