Annonce
Holstebro

Motorvejshullet står til at blive lukket: Men hvornår ved ingen

- Jeg har en forventning om, at det kan blive et af de projekter, som man kan komme hurtigt i gang med, siger Annette Lind (S). Foto: Morten Stricker
Regeringen er klar til lukke motorvejshullet ved Herning, som en del af dens langsigtede infrastrukturplan.

Nordvestjylland: Holstebro-motorvejen vil blive koblet på det øvrige motorvejsnet, og det 9,5 kilometer lange hul med motortrafikvej nord om Herning bliver til motorvej, hvis det står til regeringen.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at få hullet med i planen. Socialdemokraterne skaffede finansieringen til motorvejen, og nu får vi lukket hullet ved Herning, som vi har haft på ønskelisten gennem længere tid, siger folketingsmedlem Annette Lind (S).

Regeringens oplæg til en langsigtet infrastrukturplan er blevet præsenteret i dag, men allerede i aftes blev socialdemokratiske borgmestre og gruppeformænd orienteret om planerne.

- Det er helt fantastisk, siger borgmester i Holstebro, H.C. Østerby (S):

- Det er et stykke vej, som vi har haft fokus på, siden motorvejen åbnende- og det er ikke mindst noget, som Motorvejsgruppen har kæmpet utrætteligt for i mange år.

Mens lukningen af hullet er med i planen, så er der ikke sat dato på. Og da planen løber frem til 2035, kan det have lange udsigter:

- Jeg har en forventning om, at det kan blive et af de projekter, som man kan komme hurtigt i gang med, siger Annette Lind og henviser til, at der er tale om færdiggørelse af et projekt - og ikke et helt nyt projekt.

Annonce

Trafiksikkerheden øges

Søren Sloth, der er med i Motorvejsgruppen bestående af erhvervsvirksomheder, der gennem fem år har kæmpet for, at det sidste hul også blev lukket, er tilfreds med udmeldingen:

- To-tredjedele af trafikken går den vej rundt, og det er det, som vi har kæmpet for, så den del er jeg glad for, hvis det bliver til virkelighed. Det handler ikke mindst om trafiksikkerhed, da vi ved at det er farligt at gå fra den ene vejtype til den anden, som det sker på strækningen i dag,  siger Søren Sloth.

På baggrund af tidligere oplysninger vil det koste omkring 375 millioner kroner.

Mens hullet nordøst om Herning er med i planen - så er der ikke blevet plads til at lukke hullet vest om Herning.

Formand for motorvejsgruppen, Jens Axel Birn, ønsker ikke at kommentere planerne, før han har set dem på skrift.

Annonce

Batteritog og cykelstier

Ud over motorvejshullet så er der også blevet plads til at lave ladestationer til tog i både Holstebro og Struer, når den kollektive trafik skal være endnu mere grøn, og jernbanen mellem København og Vejle skal elektrificeres:

- Det kan sikre, at vi fortsat kan have direkte tog. Så vil togene kunne køre på batteri til Vejle og lade op, mens de kører videre mod København, siger Østerby.

Derudover kommer der puljer til cykelstier, som kommunerne kan søge - ganske som der vil være puljer til andre infrastrukturprojekter, som man kan komme med ind under.

- Det kunne være i forhold til trinbrættet i Tvis, siger H.C. Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce