Annonce
Holstebro

Motorvejsgruppe indtog Christiansborg: Farligt hul bliver lukket

Galsgaard Bageri i Holstebro havde sponseret kagen, der skulle illustrere den flaskehals af et vejstykke, motorvejsgruppen ønsker at få gjort til motorvej. Prisen - ikke for kagen, men den syv kilometer lange motorvej - er 400 millioner kroner. Her ses Jens Axel Birn (til venstre), transportminister Ole Birk Olesen og Søren O. Sloth (til højre). Foto: Motorvej hele vejen

Men der er stadig et "men", må aktionsgruppen "Motorvej hele vejen" erkende. Trods politisk velvilje vil politikerne ikke sige, hvornår en syv kilometer lang motortrafikvej bliver til motorvej. - Vi giver ikke op, siger gruppen.

Annonce

Holstebro: Missionen lykkedes.

Direktør for Vald. Birn, Jens Axel Birn, og direktør for Kinco Corp., Søren O. Sloth, havde godt nok ikke syv kilometer ny motorvej med hjem i bilen fra København. Det havde de nok heller ikke regnet med. Men den syv kilometer lange motortrafikvej nordøst for Herning, som gruppen "Motorvej hele vejen" så ihærdigt kæmper for at få lavet til motorvej, kom alligevel et stykke nærmere efter besøg hos flere politikere på Christiansborg onsdag.

Aktionsgruppen blev mødt med velvilje og anerkendelse. Blandt andet hos transportminister Ole Birk Olesen (LA), fortæller Jens Axel Birn.

- Ole Birk Olesen sagde også, som alle politikere siger: At de ikke kan love noget, men han anerkendte sikkerhedsperspektivet. Han sagde dog også, at alle jo gerne vil bygge noget til deres motorvej, siger Birn-direktør.

"Motorvej hele vejen" mener især, at stykket med motortrafikvej, der ellers er forbundet til motorvej i begge ender, øger risikoen for alvorlige trafikulykker.

- Og to tredjedele af al erhvervstransport til Nordvestjylland kommer ad den vej, så det betyder også noget, tilføjer Søren O. Sloth.

Kendetegnende for alle de politikere, vi fremlagde vores sag for, var, at de sagde, at hullet nok skal blive lukket. De ved bare ikke hvornår.

Jens Axel Birn, direktør, Vald. Birn.
Annonce

Pres på

Foruden besøget hos transportministeren var der også møder med folk som Søren Gade (V), Leif Mikkelsen (LA) og Andreas Steenberg (Rad. V.).

- Kendetegnende for alle de politikere, vi fremlagde vores sag for, var, at de sagde, at hullet nok skal blive lukket. De ved bare ikke hvornår, siger Jens Axel Birn.

- Og så fik vi også hilst på Kim Christiansen (DF samt næstformand for Transport-, Bygnings- og Boligudvalget, red.), der som de øvrige var positiv og kunne se sikkerhedsperspektivet. Konkret blev der fra alle sagt, at det var vigtigt, at vi fortsatte med at presse på, holde trykket, og når der så kommer en valgkamp, så få dét vejstykke gjort til et tema, siger Jens Axel Birn.

Fik I det ud af det, som I havde håbet?

- Det har betydet noget, at en delegation kom og fremlagde vores sag. Så jeg tror, vi har rykket noget. Vi opgiver i hvert fald ikke, siger Søren O. Sloth.

- Selvom det er et langt sejt træk, så er det også spændende og en oplevelse at arbejde med projektet. Vi giver ikke op, men vil fortsætte med at overbevise politikerne - det næste bliver at få Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) i tale, siger Jens Axel Birn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Calle hopper over træflisen

Struer

Magiske koncerter på plænen

Annonce