Annonce
Holstebro

Motorvej: Vil måske tvinge lastbiler helt uden om byen

Noget tyder på, at trafikken på Ellebækvej er steget efter motorvejens åbning. Efter en trafiktælling skal det besluttes, om lastbiler skal have en ny tvangsrute nord om Holstebro til motorvejen. Arkivfoto: Morten Stricker

Noget tyder på, at motorvejen betyder flere biler på Ellebækvej. Måske kommer tvangsrute, hvor lastbiler tvinges helt uden om byen.

Annonce

HOLSTEBRO: Motorvejen har givet mere støj og flere lastbiler på Ellebækvej. Det indtryk sidder flere beboere i området med.

Derfor vil kommunen nu måle biltallet.

- Vi vil i forvejen måle trafikken på indfaldsvejene efter åbningen af motorvejen for at se udviklingen, og her er det relevant at tage Ellebækvej med. Måske kan vi nå det inden vinteren, men ellers til foråret, siger Annette Vognbjerg, chef for trafik og park i Holstebro Kommune.

Det kan være lastbiler fra Bur og Vemb-området, som kører via Ellebækvej og Nordre Ringvej som den nærmeste vej til motorvejen.

Der er ingen huse ud til Ellebækvej, men en del villaveje i Ellebæk er tæt på, og her er Niels Sparvath formand for ejerlauget Ellebæk1.

- Det kan godt være, der er opstået noget utilsigtet kørsel, men jeg har ikke selv bemærket det, siger Niels Sparvath, som vil drøfte det i bestyrelsen.

Annonce

Tvangsrute for lastbiler

For at undgå gennemkørende lastbiler i byen, har der hidtil været en tvangsrute ad Mozartsvej forbi Idrætscenter Vest til Nordre Ringvej. Efter åbningen fører denne vej lige ind i motorvejen nord for byen.

- Vi overvejer, om tvangsruten fremover skal være via Vilhelmsborgvej og Nordre Ringvej, så vi undgår lastbiler på Mozartsvej og Ellebækvej. Det skal der tages stilling til i det nye år, siger Annette Vognbjerg.

Fra Vemb og Bur vil en tvangsrute forlænge køreturen med cirka to kilometer, hvis de ikke må køre via Mozartsvej til motorvejen. I forhold til Ellebækvej er det 2,5 kilometer ekstra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Møde skal afgøre Lokalhistorisk Arkivs fremtid: Enten overtager de frivillige - ellers kommer Rigsarkivets makulator

Annonce