Annonce
Holstebro

Motorvej: Vil måske tvinge lastbiler helt uden om byen

Noget tyder på, at trafikken på Ellebækvej er steget efter motorvejens åbning. Efter en trafiktælling skal det besluttes, om lastbiler skal have en ny tvangsrute nord om Holstebro til motorvejen. Arkivfoto: Morten Stricker

Noget tyder på, at motorvejen betyder flere biler på Ellebækvej. Måske kommer tvangsrute, hvor lastbiler tvinges helt uden om byen.

HOLSTEBRO: Motorvejen har givet mere støj og flere lastbiler på Ellebækvej. Det indtryk sidder flere beboere i området med.

Derfor vil kommunen nu måle biltallet.

- Vi vil i forvejen måle trafikken på indfaldsvejene efter åbningen af motorvejen for at se udviklingen, og her er det relevant at tage Ellebækvej med. Måske kan vi nå det inden vinteren, men ellers til foråret, siger Annette Vognbjerg, chef for trafik og park i Holstebro Kommune.

Det kan være lastbiler fra Bur og Vemb-området, som kører via Ellebækvej og Nordre Ringvej som den nærmeste vej til motorvejen.

Der er ingen huse ud til Ellebækvej, men en del villaveje i Ellebæk er tæt på, og her er Niels Sparvath formand for ejerlauget Ellebæk1.

- Det kan godt være, der er opstået noget utilsigtet kørsel, men jeg har ikke selv bemærket det, siger Niels Sparvath, som vil drøfte det i bestyrelsen.

Annonce

Tvangsrute for lastbiler

For at undgå gennemkørende lastbiler i byen, har der hidtil været en tvangsrute ad Mozartsvej forbi Idrætscenter Vest til Nordre Ringvej. Efter åbningen fører denne vej lige ind i motorvejen nord for byen.

- Vi overvejer, om tvangsruten fremover skal være via Vilhelmsborgvej og Nordre Ringvej, så vi undgår lastbiler på Mozartsvej og Ellebækvej. Det skal der tages stilling til i det nye år, siger Annette Vognbjerg.

Fra Vemb og Bur vil en tvangsrute forlænge køreturen med cirka to kilometer, hvis de ikke må køre via Mozartsvej til motorvejen. I forhold til Ellebækvej er det 2,5 kilometer ekstra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mange vælger fisk til julemaden

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce