Annonce
Holstebro

Motorvej: Vil måske tvinge lastbiler helt uden om byen

Noget tyder på, at trafikken på Ellebækvej er steget efter motorvejens åbning. Efter en trafiktælling skal det besluttes, om lastbiler skal have en ny tvangsrute nord om Holstebro til motorvejen. Arkivfoto: Morten Stricker

Noget tyder på, at motorvejen betyder flere biler på Ellebækvej. Måske kommer tvangsrute, hvor lastbiler tvinges helt uden om byen.

HOLSTEBRO: Motorvejen har givet mere støj og flere lastbiler på Ellebækvej. Det indtryk sidder flere beboere i området med.

Derfor vil kommunen nu måle biltallet.

- Vi vil i forvejen måle trafikken på indfaldsvejene efter åbningen af motorvejen for at se udviklingen, og her er det relevant at tage Ellebækvej med. Måske kan vi nå det inden vinteren, men ellers til foråret, siger Annette Vognbjerg, chef for trafik og park i Holstebro Kommune.

Det kan være lastbiler fra Bur og Vemb-området, som kører via Ellebækvej og Nordre Ringvej som den nærmeste vej til motorvejen.

Der er ingen huse ud til Ellebækvej, men en del villaveje i Ellebæk er tæt på, og her er Niels Sparvath formand for ejerlauget Ellebæk1.

- Det kan godt være, der er opstået noget utilsigtet kørsel, men jeg har ikke selv bemærket det, siger Niels Sparvath, som vil drøfte det i bestyrelsen.

Annonce

Tvangsrute for lastbiler

For at undgå gennemkørende lastbiler i byen, har der hidtil været en tvangsrute ad Mozartsvej forbi Idrætscenter Vest til Nordre Ringvej. Efter åbningen fører denne vej lige ind i motorvejen nord for byen.

- Vi overvejer, om tvangsruten fremover skal være via Vilhelmsborgvej og Nordre Ringvej, så vi undgår lastbiler på Mozartsvej og Ellebækvej. Det skal der tages stilling til i det nye år, siger Annette Vognbjerg.

Fra Vemb og Bur vil en tvangsrute forlænge køreturen med cirka to kilometer, hvis de ikke må køre via Mozartsvej til motorvejen. I forhold til Ellebækvej er det 2,5 kilometer ekstra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce