Annonce
Debat

Motorvej. Vejen til vækst i Nordvestjylland

Arkivfoto
Annonce

Debat: Vi glæder os meget til lørdag den 29. september, hvor der virkelig er noget at fejre her i landsdelen. Nemlig indvielsen af den 39 kilometer lange Holstebromotorvej, der fremover bliver en helt afgørende livsnerve for Nordvestjylland. Vi ved af erfaring, at motorveje tiltrækker investeringer, vækst og arbejdspladser. Derfor kan landsdelen nu se frem til fornyet udvikling, ligesom vi får en mere sammenhængende Danmark i balance.

Mange gode lokale kræfter har i årevis kæmpet for dette fantastiske resultat. Dem kipper vi med flaget for. Selv er vi stolte over, at have deltaget i kampen i mange år, herunder i forbindelse med tyvstarten med indvielse af 10 meter Holstebromotorvej ved Nupark for en halv snes år siden. Denne event bidrog afgørende til at sætte fokus på behovet for en motorvej til Holstebro Nord, så også Lemvigegnen, Strueregnen og Thy kan nyde godt af en langt bedre fremkommelighed for virksomhederne og deres pendlende medarbejdere samt for turister og andre besøgende.

Vejen er bygget med rekordfart siden den første spadestik i marts 2015. Og så er den ovenikøbet blevet 900 millioner kroner billigere end det samlede budget inklusiv reserver.

Afslutningsvis vil vi pege på, at der fortsat er et hængeparti i denne sag. Herunder lukning af de to motorvejshuller ved Herning, så der er motorvej uafbrudt fra Holstebro til resten af Europa. Venstre prioriterer det højt at få lukket disse huller hurtigst muligt. Det er der nemlig stærke trafiksikkerhedsmæssige og fremkommelighedsmæssige argumenter for. Arbejdet skal gøres helt færdigt.

Men på lørdag kan vi alle feste i visheden om, at vejen nu er banet for fornyet udvikling og fremgang i Nordvestjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Struer

Calle hopper over træflisen

Annonce