x
Annonce
Rejser

Motorlarm på flodkrydstogt gav ikke erstatning

Et krydstogt på Rhinen - her Basel - blev ikke den oplevelse, to rejsende håbede på, og en klage over motorstøj gav ikke nogen kompensation. Foto: M. Strikis/Wikimedia Commons

"Under sejlads om natten (fem nætter) var støjen fra skibets motor meget generende og så høj, at vi ikke kunne tale sammen med normalt stemmeleje. Den første nat, vi sejlede, sov vi ikke, så næste dag var spoleret.

Da vi klagede vores nød til til rejselederen, fik vi udleveret ørepropper, som dog ikke var til større hjælp, men dog dæmpede lidt af støjen."

Sådan skrev et par til rejsearrangøren efter et flodkrydstogt, som de havde betalt godt 30.000 kroner for. De krævede "en form for kompensation", hvilket rejsebureauet nægtede - blandt andet med den begrundelse, at ingen andre gæster havde klaget over støj. Efter turen havde 57 procent af dem besvaret et spørgeskema, og de var 100 procent positive, konstaterer bureauet, som konkluderer, at resultatet ville have været langt dårligt, hvis støjen virkelig havde været et problem. Heller ikke på en tilsvarende tur året før havde der været en eneste klage over motorlarm.

Sagen gik videre til Pakkerejse-Ankenævnet, som i sin afgørelse siger, at man under et ophold på et krydstogtskib i et vist omfang må være forberedt på motorstøj, og klageren har ikke godtgjort, at det på denne tur har været værre, end man måtte være forberedt på. Derfor ingen erstatning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce