Annonce
112

Motoren røg af bilen: 46-årig i glatføreuheld på motorvej

46-årig mand forulykkede natten til tirsdag på motorvejen nær Gødstrup. Det skete i glat føre. Arkivfoto: Morten Stricker
Motor blev slynget 30 meter væk, da bilist forulykkede nær Gødstrup.

HOLSTEBRO/Gødstrup: En 46-årig mand fra Holstebro mistede omkring midnat natten til tirsdag herredømment over sin bil, da der var glat føre på messemotorvejen. Det skriver Aoh.dk.

Det var noget dramatisk, idet bilisten ramte autoværnet, hvorefter bilen snurrede rundt og røg ud i rabatten.

Sammenstødet var så voldsomt, at motoren blev slynget 30 meter væk fra bilen, ifølge politiets døgnrapport.

Da en patrulje fra politiet kom ud til stede efter uheldet, stod bilen på tværs af begge kørebaner.

Motorvejen var lukket i den ene retning i et stykke tid sidste nat på grund af trafikuheldet.

Uheldet skete nær en af afkørslerne til Gødstrup på Messemotorvejen, som er det stykke motorvej, som går øst og syd om Herning forbi Gødstrup - og som munder ud i motorvejen mod Vejle.

Der er ikke meldinger om, at den 46-årige mand fra Holstebro skulle være kommet til skade, skriver Aoh.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce