x
Annonce
Kultur

OPDATERET: Motionscenter lukker helt ned

Formanden for Lemvig og Omegns Firmaidræt, Niels Kristian Madsen, har aflyst Lemvig Motionscenters spinningevent til fordel for Team Rynkeby i slutningen af marts. Arkivfoto: AP Christensen

Lemvig: Aflysninger af arrangementer på grund af covid19-virussen, også kendt som coronavirus, rammer nu også Lemvig Motionscenter.

Lørdag 28. marts havde motionscentret planlagt et seks timers spinning-event til fordel for cykelholdet Team Rynkeby, der samler penge ind til børn med kritiske sygdomme samt deres familier.

Men arrangementet er i første omgang udsat til slutningen af april, oplyser formanden for Lemvig og Omegns Firmaidræt, Niels Kristian Madsen.

Motionscentret har også aflyst Idræt Om Dagen i foreløbigt resten af marts, mens øvrige hold kører videre som planlagt. Centret opfordrer dog brugerne til ikke at møde op, hvis man føler sig syg med eksempelvis ondt i halsen, feber eller hovedpine eller hvis man har været i et coronaramt område inden for de seneste 14 dage.

------------- OPDATERING ------------------

Efter artiklen er skrevet, har Lemvig Motionscenter valgt at lukke hele motionscentret ned. Det skriver centret på sin Facebook-side. Lukningen varer i første omgang til lørdag 28. marts, og alle medlemsskaber er indtil da sat i bero, skriver centret videre på Facebook-siden.

Annonce

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: : køb abonnement på dagbladet-holstebro-struer.dk eller køb abonnement på folkebladetlemvig.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce