Annonce
Lemvig

Motion for hjertet

Hjerteforeningen inviterer borgere med en hjertesygdom til at deltage på et et motionshold

Lemvig: Mandag 16. september starter Hjerteforeningen i Lemvig et motionshold, men med begrænset plads.

- Der er plads til 24 personer, så vi anbefaler en hurtig tilmelding. Tilmeldingen er desuden forudsat medlemsskab af Hjerteforeningen, siger Gunnar Larsen, som sidder i bestyrelsen for Hjerteforeningen i Lemvig.

Borgere, der får konstateret en hjertesygdom, har ofte behov for et sted at mødes og tale med andre, der forstår, hvilke problemer de går og tumler med i det daglige. Mange tager imod sygehusets eller kommunens tilbud om hjerte-rehabilitering.

- Men når forløbet er ovre, kan man fortsat have lyst og behov for at snakke og bibeholde kontakten til andre med en hjertesygdom, siger Gunnar Larsen.

Det er der mulighed for gennem holdet Hjertemotion, der mødes en gang om ugen til en times motion under ledelse af faguddannet personale. Det efterfølges af en halv times hyggeligt samvær. Motionsholdet mødes gennem 32 uger i Lemvig Idræts- og Kulturcenter, hvor foreningen i forvejen har et hjertehold på Indoor cycling tirsdage og torsdage.

Tilmelding kan ske til Jens Lomborg eller Gunnar Larsen, der begge sidder i bestyrelsen for hjerteforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce