x
Annonce
Mad og drikke

Mors knækbrød

Foto: Skovdalnordic.com

Vi er godt i gang med at bage knækbrød her i marts. Denne gang får du en opskrift, som betyder meget for mig. Min søde mor bagte nogle, som mindede meget om disse. De var megagode, så disse knækbrød vil jeg dedikere til hendes minde.

Min mor døde 21. december sidste år. Det gør virkelig ondt langt ind i hjertet at miste sine forældre. Min glæde ved madlavning kommer fra dem begge. Så pas på jer selv og bag lidt knækbrød.

30 styk

1 dl solsikkekerner

3 dl hvedemel

1 dl græskarkerner

2 dl hørfrø

1/2 dl chiafrø

1 dl havregryn

2,5 dl vand

1 dl olivenolie

1 tsk. salt

Birkes til pynt

Rør alle ingredienser sammen i en stor skål. Lad det stå i 10 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Fordel dejen mellem to stykker bagepapir og rul tyndt ud.

Drys med birkes og rul en ekstra gang.

Forskær i firkanter, så de er nemme at brække fra hinanden bagefter.

Bag knækbrødene 18-20 minutter, til de er let gyldne.

Tip: Knækbrød kan også bruges i salat, hvor det er brækket i stykker.

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce