Annonce
Gear

Morris genopstår som elektrisk retro-varevogn

Den nye elektriske Morris JE varevogn, som her er formummet, har buttede former som ophavet. Foto: Morris Commercials
Elbil-firma relancerer Morris-navnet, som får comeback i en nyfortolkning af den ikoniske og buttede J-Type-varevogn.

Man skal høre meget, før ørerne falder af. Men de var lige ved at gøre det, da vi blev præsenteret for nedenstående nyhed.

Det hæderkronede Morris-navn genopstår nemlig. Det er den engelske investorgruppe Morris Commercial, som har købt rettighederne til navnet, og som genlancerer det sammen med en elektrisk retro-varevogn. Den er designet over den helt klassiske Morris J-Type-van med rødder tilbage til 1948.

Den nye buttede og elektriske Morris JE er designet i England og skal bygge videre på den oprindelige bils tradition for en være en charmerende varevogn. Den første model blev eksporteret til 22 lande og blev for eksempel brugt ved salgsevents eller som en is-bil.

Den nye model skal være et premium-produkt. Den skal altså henvende sig til den del af erhvervslivet, som måske satser mere på livsstilsprodukter, frem for håndværksmestre.

Der foreligger endnu ikke oplysninger om rækkevidde, elmotorstørrelse eller pris.

Annonce

Designet i England

Det er også planen at lancere en række andre elektriske Morris-modeller. Men det er uklart, om der både kommer person- og varevogne.

Med hovedkvarter i Worchestershire er bilerne designet i hjertet af England, og vi kunne på redaktionen da godt håbe på mere klassik engelsk retrodesign, hvis det altså er vellykket. Tag bare en bil som den charmerende Morris Minor-van i nyt dress. Det kunne da være oplagt.

Mens Morris Motorcars blev grundlagt i 1912, kom Morris Commercial til i 1924. Den seneste model var Austin Morris 250 JU-van, der blev produceret fra 1967 til 1974.

På Morris Commercials hjemmeside beskrives udførligt Morris’ historie, og en række modeller vises. Det er dog uklart, hvor mange navne og hvor meget model-dna Morris Commercial har rettigheder til at bygge videre på.

Vises snart

Det er ligeledes uklart, hvem der præcist har investeret i Morris Commercial, men en udtalelse fra Dr. Qu Li, som er grundlægger af Morris Commercial, kunne antyde, at der måske også er kinesiske investorer med.

"Jeg er så stolt over, at vi er nået til dette niveau efter to års intensiv udvikling. Prototypen har været gennem intensive test på vejen, og vi er nu ved at afslutte første del af projektet med enestående resultater. Der er stadig et lille stykke vej, før vi er klar til at sætte en fuld produktion i gang, men vi glæder os til at afsløre JE i løbet af efteråret," lyder det fra Dr. Qu Li.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce