Annonce
Sport

Morgendagens stjerner dominerede i Aarhus

Der blev heppet på hinanden under weekendens stævne i Aarhus. Foto: Søren Madsen

25 skoleelever fra Holstebro var i weekenden sendt afsted til Århus for at konkurrere til jyske mesterskaber, og det endte med flere førstepladser.

Aarhus: Elever fra Rolf Krake, Halgård og Mejrup var lørdag taget til Aarhus for at konkurrere i indendørsroning.

De 25 elever fra sjette klasse er en del af et pilotprojekt, som er opstået i et samarbejde mellem Team Danmark, Danmarks Rocenter, Holstebro Kommune og Holstebro Roklub. Projektet går ud på, at skoleelever kan få rotræning i roklubben i idrætstimerne. Udover eleverne fra det projekt var der også 24 af roklubbens egne roere med. Dermed dominerede roerne antalsmæssigt til stævnet, og de tog sig også af nogle af topplaceringerne.

- Det var en rigtig god tur, og selvom roerne helst vil ro udendørs, så er indendørsroningen med til at holde dem i form, og der var også to fra årgang 2006 af eleverne, som fik første- og andenpladsen, siger træner i Holstebro Roklub, Søren Madsen.

Ifølge træneren er der gode chancer for, at der var nogle kommende roprofiler, som deltog i weekenden. Han håber i hvert fald, at projektet kan skabe øget opmærksomhed omkring rosporten i byen.

- Jeg synes, at der er alt for få, som kender roklubben. Vi har haft eksempler på elever, som ikke vidste, hvor roklubben ligger, selvom de har gået i skole et par kilometer væk. Jeg håber, at det kan give kendskab til klubben. Jeg har samtidig en klar forventning om, at det var morgendagens stjerner, som var i aktion i weekenden, siger Søren Madsen.

Det er fjerde år, at projektet kører. Udover turen til Aarhus har holdet også været til stævne i blandt andet Gladsaxe.

Annonce

Jeg synes, at der er alt for få, som kender roklubben. Vi har haft eksempler på elever, som ikke vidste hvor roklubben lå, selvom de har gået i skole et par kilometer væk.

Søren Madsen, træner
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce