Annonce
Holstebro

Mor til tre: Her tør jeg ikke længere lade mine børn cykle

Pia Ditelvsen er ikke tryg ved, at hendes børn skal krydse vejen selv på cykel. Kun sjældent får de lov, og altid kun når mor er med, og trafikken er stilnet helt af. Foto: Jan Briks
Oversigtsforholdene ved den nye omfartsvej, nordvest om Holstebro, er for dårlige, mener mor til tre børn fra Sir. Hun efterspørger en tunnel under vejen for cyklister fra oplandet, som skal videre ad cykelstien på den anden side af vejen.
Annonce

Sir: Bilen svinger til venstre på Struer Landevej og fortsætter ad Nordre Ringvej i vestlig retning. Trafikken er tæt denne mandag eftermiddag. Først forceres én rundkørsel, så den næste. Indtil videre ingen farttavler på strækningen. Efter en rundkørsel accelererer den forankørende hurtigt op over de 80 kilometer i timen. Det gør den også her - på vej ud af rundkørslen ved Alstrupvej - det nordvestligste hjørne af Holstebro.

Her svinger Nordre Ringvej, som vi kører ind på, en smule - men ellers er det en lige strækning. Til venstre ses den nye friskole og den cykelsti, der bugter sig langs marken. Til højre går en landevej op. Støvlvej.

Her holder tre børn på syv, ni og 11 år og venter på at komme over. Og det har de gjort i efterhånden flere minutter. For cyklisterne er det ikke et t-kryds. Det er et kryds. For lige ovre på den anden side af vejen starter cykelstien - markeret med en blå påbudstavle, der vender, så bilisterne på Nordre Ringvej ikke kan nå at se den. Det er her - lige her - at moren til de tre piger, Pia Ditlevsens bekymring starter.

- Bilisterne kører hurtigt på strækningen - alt for hurtigt. Og der er jo ikke skilte overhovedet om, at cyklister krydser vejen her. Og det er direkte farligt, når vejen samtidig drejer, så sigtbarheden er dårlig, siger 41-årige Pia Ditlevsen.

Hun tør ikke længere sende sine børn afsted på cykel til fritidsaktiviteter på Nørre Boulevard Skolen og i Idrætscenter Vest. Kun i dag får de lov - hvor mor er med. Sådan har det været, lige siden omfartsvejen blev etableret, og den øgede trafik for alvor begyndte.

Og moren undrer sig.

- Hvorfor har man ikke, samtidig med den her omfartsvej, sørget for at lave en tunnel, så børnene fra Sir kan komme sikkert over vejen, spørger hun.

- Jeg håber, at de ikke bare laver noget skiltning eller nogle lys. For det bliver bilisterne blinde for på et tidspunkt. Jeg synes det eneste rigtige at gøre er, at lave en tunnel under vejen

Pia Ditlevsen, mor til tre, bor i Sir

Annonce

Kilometer lang omvej

En sådan er der nemlig - to kilometer mod vest - til cyklisterne fra Krunderup. Men skal børnene bruge den, bliver den daglige cykeltur minimum fire kilometer længere - før de er tilbage til udgangspunktet.

Derfor sendte Pia Ditlevsen den 29. april et brev til Holstebro kommune - på vegne af familier til samlet 13 børn i Sir - inklusive hendes egne - som de sidste par år er blevet fragtet rundt i bil til aktiviteter, selvom cykelstien er der - lige på den anden side af vejen.

Siden brevet blev sendt, har hun ikke hørt fra kommunen. Heller ikke efter at have rykket for et svar.

Indtil videre er det kun fritidsaktiviteterne, som de tre børn skal til byen efter, da de alle går på Naur-Sir Skole. Men den ældste skal om nogle år starte på Nørre Boulevard Skolen, og hvad så, spørger Pia Ditlevsen.

Annonce

En tunnel

Fra Klaus Flæng (S), formand for teknisk udvalg, lyder det:

- Jeg kender ikke til sagen. Vi har jo også haft lukket ned. Men det er klart, at når man som borger sender en forespørgsel ind, bør man også få et svar tilbage. Det vil jeg følge op på, siger han.

Hvorvidt der kan blive tale om tunnel, skal der ligeledes kigges nærmere på:

- Men en tunnel er ikke nogen billig løsning, og der kan jo være andre muligheder. Så det skal undersøges, før vi politisk kan behandle sagen, siger han.

I hjemmet i Sir, krydser Pia Ditlevsen fingre.

- Jeg håber, at de ikke bare laver noget skiltning eller nogle lys. For det bliver bilisterne blinde for på et tidspunkt. Jeg synes, det eneste rigtige at gøre er, at lave en tunnel under vejen, siger hun.

Lærke, Mejse og Gry holder og venter på at komme over på cykelstien på den anden side af Nordre Ringvej. Men da instruksen fra mor er, at vejen skal være helt uden biler til hver side, skal der ventes længe her i eftermiddagstrafikken. Foto: Jan Briks
Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce